Home / werk / Badkamer tegels en landelijke keukens creëren sfeer

Badkamer tegels en landelijke keukens creëren sfeer

De zomermaanden zijn alweer voorbij en de dagen worden korter. Binnenkort brengen we onze tijd voornamelijk binnen door.

Het is dan wel zo prettig het binnenshuis zo aangenaam en sfeervol mogelijk te maken. Dit kun je al doen door een aantal accessoires toe te voegen, maar wanneer je budget het toelaat het wat groter aan te pakken, geven we je graag enkele tips.

Badkamer tegels

Niets is fijner dan na een lange werkdag ontspannen onder een warme douche of in een heerlijk warm bad. Om de sfeer in je badkamer te verhogen, zijn accessoires uiteraard onmisbaar. Ook met kaarsen creëer je een heerlijk sfeer. Maar je kunt ook een warme uitstraling creëren door te kiezen voor mooie wand- of vloertegels. Mozaïektegels bijvoorbeeld, zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren, stijlen en materialen. Deze kleine tegeltjes kun je eindeloos combineren. Of je nu kiest voor tegeltjes met een mediterrane look, diverse kleuren combineert of juist een strook of wand in een opvallende kleur betegelt, de badkamer tegels zorgen ervoor dat je badkamer een totaal andere uitstraling krijgt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de keuken. Vervang die saaie witte tegels op de achterwand door tegels met een kleur, print of 3D reliëf.

Romantische en landelijke keukens

De keuken is het hart van de woning. We brengen er steeds meer tijd door. Omdat de keuken steeds belangrijker wordt, is uiteraard ook de sfeer erg belangrijk. Ben je op zoek naar warmte, dan is een landelijke of romantische sfeer wat je zoekt. Romantische en landelijke keukens geven je het gevoel alsof je een stapje terug zet in de tijd. Niet omdat ze oubollig zijn, integendeel, maar omdat ze een pure gezelligheid uitstralen. Dit komt omdat er gebruik gemaakt wordt van hout en andere natuurlijke materialen en er meer details aanwezig zijn dan bij een moderne keukenstijl. Denk hierbij aan een grote spoelbak een groot fornuis en een schouw bijvoorbeeld. Dit zijn typische kenmerken voor een landelijke stijl. Tegenwoordig zijn er volop keukens verkrijgbaar die een landelijke sfeer ademen, maar voorzien zijn van de modernste apparatuur en helemaal aan de eisen van nu voldoen.

Top