Home
Alle artikelen
Plaats een artikel
Onze leden
Over ons
Uw profiel
F.A.Q.
Support
Afbeelding van Beveiliger Worden? - Zo doe je dat!
Beveiliger Worden? - Zo doe je dat!

De vraag naar beveiliger is de laatste jaren enorm gegroeid. Met een MBO 2 beveiliging opleiding kan ook jij een beveiliger worden!
7 februari 2019 19:29
Afbeelding van Bijeenkomst voor Jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel
Bijeenkomst voor Jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel

voor jongeren in de leeftijd 15 - 28 jaar
6 februari 2019 19:49
Afbeelding van Aankoop laatste gronden voor bedrijvenpark Ambachtsezoom
Aankoop laatste gronden voor bedrijvenpark Ambachtsezoom

23 januari 2019 09:57
Afbeelding van Samen zingen bij Vocal Popgroup Re-flax
Samen zingen bij Vocal Popgroup Re-flax

13 januari 2019 17:44
Afbeelding van Qbuzz neemt maatregelen om knelpunten te verhelpen
Qbuzz neemt maatregelen om knelpunten te verhelpen

7 januari 2019 09:09
Afbeelding van Gemeente verkoopt grond Willem de Zwijgerstraat 1a
Gemeente verkoopt grond Willem de Zwijgerstraat 1a

14 december 2018 09:24
 
 
 

Beleef de première van de film: ‘Mijn naam is Sophia'.

 
3 augustus 2018
Woensdagavond 3 oktober 2018
Gedurende 35 minuten wordt u meegenomen in een opwindende draaikolk van gebeurtenissen uit de historie van de naast Hendrik-Ido-Ambacht gelegen Sophiapolder en de nabije omgeving.

In deze documentaire vertelt de polder Sophia zelf haar ontstaansgeschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met Hendrik-Ido-Ambacht en de Zwijndrechtse Waard. Van de prehistorische vrouw Trijntje, die 7500 jaar geleden in deze omgeving leefde, tot aan Frank Rijsdijk die zijn wereldberoemde scheepssloperij uitbreidde op de punt van de Sophiapolder. Maar ook de legende van de koppige boer uit Hendrik-Ido-Ambacht.

De film is een echt Ambachts product. Gemaakt op initiatief van de Stichting Ambacht Samen in samenwerking met de Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder. Met steun en hulp van het Historisch Genootschap uit Hendrik-Ido-Ambacht. Ook Dirk van Namen, bekend van de film ‘Brood uit Schroot’, heeft meegeholpen bij het onderzoek voor deze productie.

Méér dan 40 gepassioneerde figuranten, allen gekleed in historische kostuums, verleenden hun medewerking aan deze film. Een greep uit de namen: burgemeester Jan Heijkoop, oud-wethouder Floor van de Velde, de voorzitter van het Historisch Genootschap, Alie Tas en haar oud-voorzitter Anneke Verseveldt. Verder de bestuursleden van de Stichting Bezoekerscentrum Sophiapolder: Denny Nugteren en Jelle van der Weijde. De Ambachtse vakfotograaf Cees van Meerten, kapper Jan Pons, Freek Luchies van de Frelustal, Wendy Dubois van Hi5Ambacht, Willem Eekhof, Jaap van Beek, de leden van toneelvereniging Atos en vele anderen.

De bekende regisseur en tekstschrijver Thomas van der Giessen van het Ambachtse bedrijf Aktefilm is verantwoordelijk voor het scenario, de productie en de eindmontage.

Kom woensdagavond 3 oktober genieten van de perplexe verrassingsaspecten in de film.
Laat het verleden niet voorbijgaan!


Reacties