Home
Alle artikelen
Plaats een artikel
Onze leden
Over ons
Uw profiel
F.A.Q.
Support
Koninklijke onderscheiding voor Arie de Heer

20 mei 2019 10:18
Afbeelding van Den Brommert overgedragen
Den Brommert overgedragen

'Lang gekoesterde wens in vervulling'
7 mei 2019 15:18
Afbeelding van Feestelijke start vaarseizoen Sophiapolder en verkiezing mooiste natuurgebied
Feestelijke start vaarseizoen Sophiapolder en verkiezing mooiste natuurgebied

29 april 2019 19:39
Afbeelding van Informatieavond broodfonds 16 mei 2019
Informatieavond broodfonds 16 mei 2019

23 april 2019 12:07
Afbeelding van Nadine Bakker wint Woordkunstenwedstrijd 2019
Nadine Bakker wint Woordkunstenwedstrijd 2019

19 april 2019 09:25
Afbeelding van Sportieve clinic bij opening Baxfit op maandag 15 april
Sportieve clinic bij opening Baxfit op maandag 15 april

Permanente fitnesstoestellen in het Baxpark
12 april 2019 08:34
 
 
 

Hendrik-Ido-Ambacht ontwikkelt Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom

 
Vandaag startte de kavelverkoop voor Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeente ontwikkelt dit kleinschalige, energieneutrale en circulaire bedrijvenpark, direct bij de A16. Er is ruim 15 hectare te koop als bedrijfskavels, variërend in grootte van 1.000 m2 tot 15.000 m2.

Lokale ondernemers
Circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom zoekt vooral lokale ondernemers, die willen investeren in een duurzame toekomst. Maar ook ondernemers van verder weg die zich aangesproken voelen door het duurzame karakter zijn welkom. Er is ruimte voor 30 tot 50 bedrijven, die samen zorgen voor 450 tot 750 arbeidsplaatsen.

Extra duurzaam
15 jaar geleden al ontstonden de eerste plannen om in het voormalige tuindersgebied een bedrijventerrein te ontwikkelen. In 2016 besloot de gemeenteraad na een inspirerend bezoek aan Park2020 in Hoofddorp om de ambities flink op te schroeven en Ambachtsezoom duurzamer te maken.

Circulair…
Alle materialen die gebruikt worden voor gebouwen, straten en omgeving in bedrijvenpark Ambachtsezoom zijn 100% recyclebaar. Dit betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. Met 8 circulaire doelen creëren we meer biodiversiteit, verbeteren we water en luchtkwaliteit en dragen we bij aan de vermindering van co2 uitstoot. Zo willen we bereiken dat we het gebied beter achter laten dat het nu is. Voor onze kinderen en kinds kinderen.

.. is dat uitvoerbaar?
De kennis en inzichten op het gebied van circulariteit groeien nog iedere dag. In het handboek Circulariteit is circulariteit vertaald in concrete en uitvoerbare maatregelen. Daarnaast is volop ruimte voor innovatie. Ondernemers die een kavel kopen krijgen praktische ondersteuning van een duurzaamheidsadviseur. André Flach, wethouder Economie: "Samen houden we de ecologische voetafdruk van dit bedrijvenpark zo klein mogelijk. Gewoon doen, dat vinden wij belangrijk in Ambacht".

Gebouw als boom?
Verbeteren van de waterhuishouding, meer biodiversiteit, een prettige werkomgeving voor de mensen en energieneutraal. Dat zijn een paar van de doelen die we stellen voor de komende 10 jaar. Hoe we dat gaan doen?
Bijvoorbeeld door gebouwen te beschouwen als bomen… met groene daken, groene gevels, met nestkasten voor vogels en insecten en zonnepanelen. Zo houd je regenwater langer vast op je terrein (dat kan je bijvoorbeeld gebruiken voor koeling). De planten zorgen voor schone lucht en trekken vogels en insecten aan die voedsel zoeken of nestelen. En de zonnepanelen zetten licht om in schone energie. De groene omgeving levert een fijne werkomgeving op.

Veel water en groen
De ruggengraat van het bedrijvenpark is de 500 meter lange ecologische Middentocht met natuurvriendelijke oevers die het groenblauwe hart van het plan vormt. Groene daken, groene gevels en bovengrondse afvoer van overtollig hemelwater versterken het groenblauwe beeld. De inrichting van het gebied met veel water en groen is aantrekkelijk voor verschillende dieren en planten. Het is een inspirerende, gezonde en prettige omgeving om te werken en te ontspannen.

Meer informatie over de mogelijkheden, een informatief informatiefilmpje en de handboeken Circulariteit en Beeld staat op www.ambachtsezoom.nl.

En volg ons via www.instagram.com/ambachtsezoom.
En/of www.linkedin.com/company/ambachtsezoom.

Reacties