Home
Alle artikelen
Plaats een artikel
Onze leden
Over ons
Uw profiel
F.A.Q.
Support
Gemeenteraad stelt centrumvisie vast

17 juli 2019 09:27
Afbeelding van Maak kennis met de oudste Ambachters
Maak kennis met de oudste Ambachters

Archeologische vondsten Ambachtsezoom
13 juni 2019 15:46
Afbeelding van ‘Gewoon Ambacht': leefbaar en betaalbaar
‘Gewoon Ambacht': leefbaar en betaalbaar

13 juni 2019 15:46
Afbeelding van Ontwerp je eigen mode
Ontwerp je eigen mode

29 mei 2019 10:11
Afbeelding van Wethouder Ralph Lafleur reikt Fair Trade Banana Awards uit
Wethouder Ralph Lafleur reikt Fair Trade Banana Awards uit

27 mei 2019 10:29
Afbeelding van Bezorg jij als vrijwilliger kinderen een leuke zomervakantie?
Bezorg jij als vrijwilliger kinderen een leuke zomervakantie?

26 mei 2019 22:08
 
 
 

Nadine Bakker wint Woordkunstenwedstrijd 2019

 
De Woordkunstenwedstrijd 2019 is een initiatief van de 4 en 5 mei comités van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht en is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor de jeugd tot 18 jaar. Dit jaar waren er 57 inzendingen. Het thema was 'In vrijheid kiezen'.

Op woensdag 17 april kwamen de elf genomineerden naar Cultureel Centrum Cascade om daar van burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht en burgemeester Robert Strijk van Zwijndrecht de uitslag te horen.

Nadine Bakker, leerling van DevelsteinCollege, hoorde van burgemeester Jan Heijkoop dat haar gedicht ‘Vrijheid’ gekozen is als beste gedicht van de Woordkunstenwedstrijd 2019. Burgemeester Heijkoop: "de betrokkenheid van de deelnemers bij deze wedstrijd vind ik bijzonder. Want vrijheid is een groot goed en het is ook een grote verantwoordelijkheid. Ik vind het mooi om te zien dat het thema zoveel jonge mensen aanspreekt".

Uit handen van burgemeester Robert Strijk ontving Amber Vanlerberghe van SOL Krommeweg de tweede prijs en Isabelle Huijbrechts van DevelsteinCollege eindigde op de derde plaats. Burgemeester Strijk: "vrijheid lijkt soms zo ongrijpbaar, maar wordt juist heel concreet wanneer het er niet is. Het is goed dat wij onze kinderen betrekken bij wat er in het verleden is gebeurd en dat jong en oud zich bewust blijven van onze vrijheid, waar we zuinig op moeten zijn en mogen koesteren."

Amber zal haar gedicht “Kiezen in vrijheid” voordragen tijdens de Nationale Dodenherdenking in Hendrik-Ido-Ambacht op 4 mei. Nadine en Isabelle dragen hun gedichten voor tijdens de herdenking in Zwijndrecht.

Reacties