Home / Media / Uitnodiging demonstratie sleutelbox voor keyless entry auto’s

Uitnodiging demonstratie sleutelbox voor keyless entry auto’s

Een veilige woonomgeving is ook voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht belangrijk. We hebben een belangrijke taak in de veiligheid van onze inwoners. Daarom vinden we het ook belangrijk om het aantal autodiefstallen terug te dringen. De hoeveelheid auto’s met keyless entry, oftewel een contactloze autosleutel, neemt toe. Autodieven spelen daar handig op in door met relatief eenvoudige apparatuur het signaal van de sleutel naar de auto te kopiëren.

Diefstal tegen gaan
Verzekeraars willen graag dat eigenaren de keyless entry uit laten zetten, omdat het niet de vraag is ‘of’ maar ‘wanneer’ de auto op deze manier wordt gestolen. Maar er is nog een manier om diefstal tegen te gaan. Met de zogenaamde beveiligde sleutelbox. Als de sleutel na gebruik hierin wordt opgeborgen, kan het signaal van de sleutel niet worden gekopieerd en neemt de kans op diefstal af. We willen graag dat onze inwoners dit ook weten, zodat ze hun auto kunnen beveiligen. De gemeente deelt daarom tientallen sleutelboxen uit aan eigenaren van een auto met keyless entry.

Demonstratie sleutelbox
Burgemeester Jan Heijkoop demonstreert deze methode op maandag 18 maart om 14.30 uur in de Ambachtkamer in het gemeentehuis. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Top