Home / Vrijwilligerswerk / Zorgsaam-Zorgen de strijd tegen eenzaamheid

Zorgsaam-Zorgen de strijd tegen eenzaamheid

De Vrijwilliger binnen Zorgsaam

 

De vrijwilliger gaat in Zorgsaam een grote rol spelen, waarom weer op vrijwillige basis zou je denken. Gebleken is dat mensen die echt iets voor hun medemens willen betekenen dit niet wensen te verzilveren maar juist er voldoening in hebben als blijkt dat hun hulp dankbaarheid oplevert. De kosten in de zorg lopen de spuigaten uit en zoals iedereen weet gaat er veel geld verloren aan management en papierwerk. Om dit te minimaliseren moet de hulp zo kort mogelijk op de hulpvragenden staan zonder al teveel poespas want dit maakt het voor de hulpvragenden alleen maar moeilijker en vormt een barriere om hulp te vragen.

Wat is er dankbaarder dan een paar uurtjes in de week te besteden aan mensen in nood in je eigen wijk of omgeving. Het idee is om kleinschalige hulp te verlenen in de directe omgeving van de vrijwilliger zodat duur vervoer buiten beschouwing blijft. De vrijwilliger behoeft ook geen zware studie gevolgd te hebben om hulp te verlenen, mochten er toch wat grotere problemen zijn voor de hulpbehoeftigen dan kan een oplossing worden gezocht door professionele hulp in te schakelen. Zorgsaam zijn voor elkaar, zorgsaam zijn zoals het in het verleden de normaalste zaak was daar kan de vrijwilliger een grote rol in spelen.

Denkt u dat u mee wil werken aan de doelstelling waar Zorgsaam – Zorgen voor staat dan kunt u zich aanmelden bij onze organisatie. De nood is jammer genoeg nog steeds heel groot, groter dan men denkt. Het probleem is dat de echte eenzame mensen niet opvallen, waarom zou je denken….je ziet ze niet en je hoort ze niet terwijl ze in stilte lijden en daar moet een eind aan komen Zorgsaam wil daar samen met jou een oplossing voor bieden.

Zorgsaam is er voor iedereen ongeacht afkomst of geloofsovertuiging, zorgsaam werkt voornamelijk in Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik Ido Ambacht. De hulp die wij bieden is uiteraard helemaal gratis.

Top