Home
Alle artikelen
Corona
Plaats een artikel
Uw profiel
Vragen?
Afbeelding van Fietsend of lopend naar school tijdens de Schoolbrengweek
Fietsend of lopend naar school tijdens de Schoolbrengweek

9 september 2020 11:22
Afbeelding van 117 jaar oud familiebedrijf Berkman kiest voor innovatie op circulair bedrijvenp
117 jaar oud familiebedrijf Berkman kiest voor innovatie op circulair bedrijvenp

8 september 2020 13:47
Afbeelding van Burgemeester Jan Heijkoop bedankt zorgpersoneel, hulpverleners en huisartsen
Burgemeester Jan Heijkoop bedankt zorgpersoneel, hulpverleners en huisartsen

9 juli 2020 08:32
Afbeelding van Gemeentebode Jaap Visser naruim 24jaar trouwe dienst met pensioen
Gemeentebode Jaap Visser naruim 24jaar trouwe dienst met pensioen

9 juli 2020 08:30
Afbeelding van Ambachters denken mee over mobiliteit
Ambachters denken mee over mobiliteit

9 juli 2020 08:28
Afbeelding van We zullen ze nooit vergeten
We zullen ze nooit vergeten

67 oorlogsslachtoffers Hendrik-Ido-Ambacht 1940-1945
22 juni 2020 11:26
 
 
 

Ambachters denken mee over mobiliteit

 
Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht vraagt inwoners mee te denken over bereikbaarheid, verkeersveiligheid, parkeren en andere mobiliteitsthema’s.Aanleiding is het opstellen van een nieuw Mobiliteitsplan. In het Mobiliteitsplan komt te staan hoe Hendrik-Ido-Ambacht in de periode 2021-2030 om wil gaan met autoverkeer, langzaam verkeer (o.a. voetgangers en fietsen), openbaar vervoer, parkeren, verkeersveiligheid en duurzaamheid (o.a. elektrische auto en fiets)

Interactieve kaart
Er is gestart met het inventariseren van mobiliteitsknelpunten en -kansen in Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeente hecht veel waarde aan de inbreng: waar zien inwoners, ondernemers en belangenpartijen kansen en knelpunten? Een reactie insturen kan via de interactieve kaart op: www.h-i-ambachtmobiliteit.nl.

Op de kaart kan iedereen aangeven wat zij belangrijk vinden bij autorijden, lopen, fietsen, openbaar vervoer, verkeersveiligheid, bereikbaarheid, parkeren en duurzaamheid. Kortom: wat gaat er goed en wat kan er beter.

Wethouder mobiliteit Ralph Lafleur vindt het belangrijk dat mensen betrokken worden bij een nieuw mobiliteitsplan: “Naast de aandachtspunten die al bij ons bekend zijn, willen we vooral weten hoe Ambachters het verkeer op straat ervaren. Dit is voor iedereen een kans om bij te dragen aan bereikbaarheid, verkeersveiligheid, parkeren en meer verkeersonderwerpen.”

Wat doet de gemeente met de input?
Alle aandachts- en verbeterpunten van inwoners, ondernemers, belangenpartijen en adviezen van deskundigen worden verzameld en naast andere gegevens van de gemeente gelegd. Op deze manier ontstaat er een totaalbeeld van mobiliteit in Hendrik-Ido-Ambacht. Het totaalbeeld gebruiken de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders in combinatie met verwachte ontwikkelingen in de toekomst,bij het opstellen van een langetermijnvisie van de gemeente op verkeer en vervoer.Dit betekent ook dat niet alle doorgegeven kansen en knelpunten worden gerealiseerd. Vervolgens wordt de langetermijnvisie uitgewerkt in een uitvoeringsplan.

Terugkoppeling
De planning is om medio 2021 het nieuwe mobiliteitsplan te laten vaststellen door de gemeenteraad. Via het gemeentenieuws worden inwoners tussentijds op de hoogte gehouden van de uitkomst en het verdere proces.

Reacties