Home
Alle artikelen
Corona
Plaats een artikel
ANBI
Uw profiel
Vragen?
Wie zijn wij?
Afbeelding van Ook SOL Villa Ambacht wordt een afvalvrije school
Ook SOL Villa Ambacht wordt een afvalvrije school

8 oktober 2021 13:25
Standaard afbeelding voor artikelen
eenmalige begeleiding van een mevrouw naar het ziekenhuis

begeleiden
5 oktober 2021 20:59
Afbeelding van Rookvrije kindomgevingen
Rookvrije kindomgevingen

16 september 2021 09:58
Afbeelding van Toerist in eigen land: erop uit met het OV
Toerist in eigen land: erop uit met het OV

Maak een wandeling door vestingstad Nieuwpoort
16 augustus 2021 09:37
Afbeelding van Burgmeester reikt Pluim uit aan de heer Versnel
Burgmeester reikt Pluim uit aan de heer Versnel

8 juli 2021 08:56
Afbeelding van Investeren in een duurzaam en toekomstbestendig energienetwerk
Investeren in een duurzaam en toekomstbestendig energienetwerk

8 juni 2021 08:45
 
 
 

Rookvrije kindomgevingen

 
Vandaag onthulde wethouder Ralph Lafleur samen met kinderen het nieuwe rookvrij bordje in de natuurspeeltuin aan de Sophialaan (in de Volgerlanden).

Samen met verenigingen, het jongerenwerk, Hi5Ambacht en de GGD zet de gemeente zich in voor een Rookvrije Generatie door plekken waar kinderen komen rookvrij te maken. Een volledig rookvrij terrein of rookvrije zones beschermen kinderen tegen de gevolgen van meeroken en vermindert de kans dat ze zelf gaan roken. Een rookvrije zone voor de ingang voorkomt bijvoorbeeld dat kinderen zich alsnog door een "rookgordijn" moeten begeven voordat zij een sportaccommodatie betreden. Sinds 2019 zijn er stappen gezet om te zorgen voor rookvrije kindomgevingen, als uitwerking van de lokale nota gezondheid.

Andere rookvrije plekken in Ambacht
Vanaf afgelopen schooljaar zijn alle schoolpleinen in Nederland al rookvrij geworden. Sinds de afgelopen maanden mag bij de ingangen van Cascade en de sporthallen Sophiahal en Ridderhal niet meer gerookt worden. Ook de verenigingen bij Sportpark Schildman (ASWH, IFC en DVS '69) hebben hun terreinen grotendeels rookvrij gemaakt. Verder zijn Sportfondsen zwembad de Louwert en Kinderboerderij Actief in het jeugdspeelpark volledig rookvrij geworden.

Als wethouder ruimte spant wethouder Ralph Lafleur zich ervoor in dat ook de speelgebieden in de openbare ruimte rookvrij worden. Beginnend met de natuurspeeltuin in de Volgerlanden wordt er bij (renovatie)werkzaamheden aan de grotere speelplekken in Ambacht een bordje rookvrij geplaatst. Zo komt er in de komende weken ook een rookvrij bordje bij het vernieuwde skatepark in het Baxpark. De gemeente doet zelf mee doordat vanaf 1 juli 2021 het gemeentehuis en haar omgeving volledig rookvrij zijn geworden.


Reacties