Home
Alle artikelen
Corona
Plaats een artikel
ANBI
Uw profiel
Vragen?
Wie zijn wij?
Afbeelding van Ook SOL Villa Ambacht wordt een afvalvrije school
Ook SOL Villa Ambacht wordt een afvalvrije school

8 oktober 2021 13:25
Standaard afbeelding voor artikelen
eenmalige begeleiding van een mevrouw naar het ziekenhuis

begeleiden
5 oktober 2021 20:59
Afbeelding van Rookvrije kindomgevingen
Rookvrije kindomgevingen

16 september 2021 09:58
Afbeelding van Toerist in eigen land: erop uit met het OV
Toerist in eigen land: erop uit met het OV

Maak een wandeling door vestingstad Nieuwpoort
16 augustus 2021 09:37
Afbeelding van Burgmeester reikt Pluim uit aan de heer Versnel
Burgmeester reikt Pluim uit aan de heer Versnel

8 juli 2021 08:56
Afbeelding van Investeren in een duurzaam en toekomstbestendig energienetwerk
Investeren in een duurzaam en toekomstbestendig energienetwerk

8 juni 2021 08:45
 
 
 

Toerist in eigen land: erop uit met het OV

 
Maak een wandeling door vestingstad Nieuwpoort
11 augustus2021

We mogen er weer op uitmet OV.Tijd om de leukste plekjes in de regio met jullie te delen. Want er is zoveel leuks te doen en te ontdekken, ook bij jou in de buurt. Reis jij met ons mee?

De gemeente Molenlanden kenmerkt zich door uitgestrekte weilanden en pittoreske dorpen. Voor een nieuwe tip in de serie Toerist in eigen land: erop uit met het OV nemen we je mee naar het vestingstadje Nieuwpoort. Nieuwpoort is één van de kleinste vestingsteden van Nederland en werd rond het jaar 1200 gesticht door de heren van Liesveld en Langerak. Met lijn 74 rijd je vanaf station Gorinchem, via de polder, de oude stadswallen van Nieuwpoort binnen.

Tip 1: Stadhuis
Eenmaal aangekomen in Nieuwpoort kun je als eerste het museum in het stadhuis bezoeken. Het stadhuis is gebouwd over de haven heen. Onder het stadhuis zat een sluis die diende om het Lekwater de Alblasserwaard binnen te laten. Samen met de vesting Nieuwpoort was de sluis onderdeel van de Oud-Hollandse waterlinie. De vaste collectie in het museum bestaat uit een pronkkamer uit 1900, een kabinet met inhoud uit 1750, diverse oude gereedschappen die in de streek gebruikt werden en een maquette van de vesting Nieuwpoort.

Tip 2: De Dam
Na je bezoek aan het museum, maak je een mooie wandeling over de stadswal. Er zijn genoeg authentieke huizen te bekijken! Geniet van het zonnetje terwijl je uitkijkt over de Lek. Na de wandeling, kun je gaan lunchen bij Restaurant de Dam, recht tegenover het stadhuis en middenin het oude stadsgedeelte van Nieuwpoort.

Tip 3: Schoonhovense Veer
Heb je vandaag iets meer tijd? Rijd dan met lijn 74 verder naar de Schoonhovense Veer. De veerboot brengt je naar zilverstad Schoonhoven, waar je uitgebreid kunt gaan winkelen in de verschillende boetiekjes en daarna lekker kunt eten. Je kunt ook aan deze kant van de Lek blijven. Restaurant Heeren aan de Lek is dan een goede tip!

Praktische info
Buslijn 74
Nieuwpoort -halte Dam
Schoonhovense Veer & Restaurant Heeren aan de Lek -halte Veer

Reacties