Home
Alle artikelen
Corona
Plaats een artikel
Uw profiel
Vragen?
Afbeelding van Overeenkomst voor zes kavels met bedrijfsverzamelgebouwen op AmbachtseZoom
Overeenkomst voor zes kavels met bedrijfsverzamelgebouwen op AmbachtseZoom

15 maart 2021 14:31
Afbeelding van Het Vrijwillig Traineeship, een unieke kans voor jongeren!
Het Vrijwillig Traineeship, een unieke kans voor jongeren!

Ben je tussen de 16 en 27 jaar en toe aan een leuke uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou:-)!
11 maart 2021 11:45
Afbeelding van Ambachts Lint
Ambachts Lint

Blauwhoed ontwerpt winnend plan voor centrumgebied Hendrik-Ido-Ambacht
5 maart 2021 10:53
Afbeelding van Nieuwe woonwijk met getijdenpark op De Noordoevers in Hendrik-Ido-Ambacht
Nieuwe woonwijk met getijdenpark op De Noordoevers in Hendrik-Ido-Ambacht

3 februari 2021 08:30
Afbeelding van Wandelbuddy gezocht
Wandelbuddy gezocht

1 of 2 maal per week met een dame naar buiten in een rolstoel
31 januari 2021 17:03
Afbeelding van Kortsluiting in mijn hoofd
Kortsluiting in mijn hoofd

over hoe mijn leven door een herseninfarct is veranderd
30 december 2020 17:54
 
 
 

IFC Girls Academy

 
/
21 november 2014
IFC Girls Academy heeft met 150 meiden een stevig fundament binnen de club IFC.

Negen jaar geleden startte men bij de Ambachtse voetbalvereniging IFC met de IFC Girls Academy. Met het groeien van het aantal leden, groeide ook het begrip IFC Girls Academy in de wijde regio. Steeds meer (talentvolle) speelsters hebben hun weg gevonden naar Hendrik-Ido-Ambacht. En het einde van deze groei is nog lang niet in zicht.

Net als de meeste vaders was het de 52 jarige Harry van der Graaf die negen jaar geleden met zijn dochter meeging richting de velden. Dochterlief heeft de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen, maar Harry is gebleven en is momenteel voorzitter van de IFC Girls Academy.  “Je weet hoe het gaat. Je gaat bij je kind kijken bij de wedstrijden en trainingen en ziet dat de leider/trainer er alleen voor staat. Ik ben toen gaan helpen. Later werd ik gevraagd voor het bestuur, heb ik het wedstrijdsecretariaat voor de meidenafdeling samen met Ben Bakker gedaan en nu ben ik voorzitter van de Girls Academy”, vertelt een enthousiaste Harry.

Flinke groei
De IFC Girls Academy heeft de afgelopen jaren een enorme groei ondergaan. Momenteel voetballen er ongeveer 150 meisjes, meiden en dames binnen de Girls Academy. Daarnaast voetballen er ook nog flink wat meisjes bij de jongens.  “In de beginjaren was de Girls Academy meer een club binnen de club IFC. Momenteel hebben we de organisatiestructuur veranderd en de Girls Commissie “hangt” eigenlijk, net als de Jeugd Commissie onder het hoofdbestuur. Dat betekent dus ook dat we nu veel meer samenwerken met de jongensafdeling”, vertelt Harry.

Bijna alle leeftijden
Binnen IFC lopen in bijna alle leeftijdsklassen meisjes, meiden en dames te voetballen. Momenteel zijn er twee D-teams, twee C-teams, twee B-teams, een A-team en een damesteams. In de beginjaren was het binnen de IFC Girls Academy puur recreatief, maar nu de organisatie steeds vastere vormen heeft gekregen, wordt er ook gekeken of er een omslag kan worden gemaakt van het puur recreatieve naar het meer prestatieve. De MC1 en MA1 spelen nu in de Eerste klasse en MB1 speelt momenteel al in de hoofdklasse. De gerichtere aanpak van de trainings- en begeleidingsgroep gaat dus zijn vruchten afwerpen. Wel jammer dat we op dit moment geen E-meiden hebben spelen. Maar dat kan volgende maand weer anders zijn hoor”, lacht Harry.

Doorstroming
Dit jaar hoop het damesteam ook hun slag te kunnen slaan. Vorig seizoen werd het kampioenschap op een haar na gemist. “Ze zouden nu eigenlijk de weg moeten effenen voor de komende jaren. De aanvoer van jonge speelsters is de komende jaren immers gegarandeerd”, aldus voorzitter Harry van der Graaf. “En onze teams worden alleen maar sterker, want (zeer) regelmatig stappen getalenteerde meiden van regioclubs over naar IFC, omdat ze weten dat hier een goed fundament ligt voor het meisjes/damesvoetbal”, besluit Van der Graaf.  Wie zin heeft om eens een training bij te wonen is altijd welkom. Informatie is in te winnen via shandunc@caiway.nl