Home
Alle artikelen
Corona
Plaats een artikel
Uw profiel
Vragen?

Welke sport beoefent u?

Hardlopen” 
 
Wielrennen” 
 
Hockey, voetbal en wielrennen” 
 

 

Tip!

  • De Brug Online
    Lees Weekblad De Brug Online
 
 

Introductie

 
Gertjan Kleinbloesem

Multimedia
   
1   

Contact
 
E-mailinfo@buurtp​reventiehia​mbacht.nl
Telefoon06 40 55 34 83
Mobiel06 40 55 34 83
 
Andere netwerken
https://www.buurtpreventiehiambacht.nl

Mijn verhaal

BUURTPREVENTIE HENDRIK-IDO-AMBACHT

Buurtpreventie is een vrijwilligersorganisatie van, voor en door bewoners van Hendrik-Ido-Ambacht. Het idee om Buurtpreventie op te zetten is ontstaan, op verzoek van een wijkbewoner, tijdens de oprichtingsvergadering van het Bewonersplatform Centrum (BPC) op 13 februari 2012. Buurtpreventie was tot eind 2012 een activiteit van het BPC en is vanaf 1 januari 2013 als een zelfstandige activiteit verder gegaan. Eerst als Buurtpreventie Centrum in wijk Centrum en sinds juni 2013 onder de naam Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht in alle drie de wijken van Hendrik-Ido-Ambacht: Centrum, Krommeweg en Volgerlanden.

Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht is, na 6 maanden van voorbereiding, op donderdag 13 september 2012 officieel van start gegaan. Burgemeester Jan Heijkoop heeft het officiële startsein gegeven.
 
Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht heeft als uitvalsbasis voor haar looprondes het Hervormd Jeugd Centrum aan de Vijverhof 10 in Hendrik-Ido-Ambacht. Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht is zowel mobiel (06-27343441) als via de mail (info@buurtpreventiehiambacht.nl) te bereiken. Verder maken wij gebruik van sociale media: Twitter (@Buurtpreventie1) en Facebook. Tevens geven wij regelmatig een Nieuwsbrief uit.

De organisatie wordt aangestuurd door een werkgroep. De werkgroep bestaat uit:

-     Namens de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht:

Jos Bal (veiligheidsadviseur) en Marjolijne van Vliet (wijkcoördinator WBW)

-     Namens de politie:

Frans Kwakernaak (wijkagent Centrum), Richard Stuy (wijkagent Volgerlanden) en Kevin Gooshouwer (wijkagent Krommeweg)

- Namens Buurtpreventie:

Lies Bonsang (algemeen coördinator), Ron Blom (operationeel coördinator), Wim Both (coördinator planning) en Dick Bode (beheerder materialen).

De werkgroep komt regelmatig bijeen en bespreekt de dagelijkse gang van zaken waar we als organisatie mee te maken hebben.

Naast de werkgroep zijn er drie teams van vrijwilligers. Iedere wijk in Hendrik-Ido-Ambacht heeft haar eigen team, bestaande uit wijkbewoners die regelmatig een loopronde van ongeveer 1,5 uur lopen in de eigen woonwijk.

Interesses

Ik ben geïnteresseerd in...

Samenwerking
Veiligheid
Leefbaarheid