Home
Alle artikelen
Corona
Plaats een artikel
Uw profiel
Vragen?

Hoe geniet u van cultuur?

Gastronomie, theater, musea” 
 
Reizen en theater” 
 
Gastronomie, wijn, reizen” 
 

 

Tip!

  • De Brug Online
    Lees Weekblad De Brug Online
 
 
https://clips.crowfile.com/_clips_/80/505cc8c9b07e4da0469842c04a031c27.jpg?1
Persoonlijk profiel 

Karin Snijders  

Karin Snijders

Contact
 
E-mailkarin@denkslank.nl
Telefoon06 14 40 13 25
Mobiel06 14 40 13 25
 
Andere netwerken
www.denkslank.nl

Mijn verhaal

Ik ben Karin Snijders. Als het om afvallen gaat, ben ik gedragscoach met als specialisatie afvallen. Maar ik ben ook voedingsdeskundige en ervaringsdeskundige. En het is mijn passie om dames te begeleiden om blijvend slank te worden zonder dieet.
 

Altijd al ‘mollig’
Toen ik werd geboren was ik, volgens mijn ouders, al een ‘zware baby’. Ik woog 8,5 pond. En zolang ik mij kan herinneren, werd ik vroeger ‘mollig’ genoemd. Eigenlijk is dat natuurlijk gewoon een verkapte manier om aan te geven dat ik altijd wel iets te zwaar was.

Op de lagere school werd ik Bollie Blauw genoemd, naar dat lieve olifantje met de grote oren. En op de middelbare school werd dit Bessie Turf. En stoer als ik was, lachte ik al die opmerkingen weg. Maar van binnen vond ik het vreselijk. Ik wilde ‘normaal/slank’ zijn, niet mollig. En dus begon ik met diëten.

Kampioen jojo-en
Mijn moeder was ook regelmatig aan de lijn, dus in het begin deed ik dan vaak met haar mee. Van brood dieet, 1000 kcal, maaltijd +, dieet van de hartstichting tot Sonja Bakker. Je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het gedaan. Het ene dieet hield ik langer vol dan het andere, maar uiteindelijk had alles hetzelfde resultaat. Ik viel tijdelijk af. Ik zeg bewust tijdelijk, want na het dieet, stapte ik weer in al mijn oude patronen. Als ik iets te vieren had, at ik gebak. Als ik me rot voelde at ik toffees. En omdat ik eigenlijk altijd met schuldgevoel snoepte, worstelde ik met mijn eetpatroon. Want ik wilde niet zwaarder worden, maar ik hield het gewoon niet vol. Dus heel vaak begon ik iedere maandag weer ,met frisse tegenzin, opnieuw.

Ik wilde zo slank mogelijk kiezen, dus at ik ’s morgens 1 boterham met appelstroop, ’s middags brood met mager beleg en ’s avonds een klein prakje zonder jus. En natuurlijk was iedere dag weer mijn voornemen om niet te snoepen.

Maar mijn maaltijden waren op deze manier te karig en niet echt lekker. Met als gevolg dat ik meer tussendoortjes at dan goed voor me was. En dus hield ik mijn goede voornemen weer niet vol en mijn eigen jojo-cirkel in stand.

 Lichamelijke klachten
Uiteindelijk kwam ik met lichamelijke klachten bij de huisarts terecht. Ik had veel last van mijn spieren. En zij constateerde een fors calcium tekort bij mij. Ze vroeg me of ik enig idee had hoe dat ontstaan zou kunnen zijn. Ik had natuurlijk best een vermoeden. Zo gezond at ik niet. Ik bleef maar die drang houden om slank te zijn. En dus rommelde ik maar wat aan.

Ik wist eigenlijk best wel dat ik waarschijnlijk niet alle voedingsstoffen binnen kreeg. Dus ik sprak met haar af om mijn eetpatroon aan te passen en na 3 maanden opnieuw te testen hoe het ervoor stond met de calcium. Na 3 maanden ‘normaal’ eten was alles weer in orde.

Dit moest echt anders
Toen besloot ik dat het echt anders moest. Ik wist gewoon dat ik niet de enige was die met dit probleem worstelde. En ik wilde heel graag ook anderen helpen om slank te worden door ‘normaal’ te eten. Zodat je ook gezond en fit blijft.

Eerst heb ik mij toen omgeschoold als voedingsdeskundige. Maar ik merkte dat kennis over voeding alleen niet voldoende is om blijvend een andere levensstijl aan te nemen. Daarom besloot ik om ook een +HBO opleiding als gedragscoach te volgen. Na die opleiding was ik helemaal om.

We weten het allemaal wel, maar we doen het niet
Want jij weet vast ook wel dat een appel een ‘gezondere’ keuze is dan een gevulde koek. De vraag is alleen vaak: ‘Wat maakt nu dat we toch vaker voor die ‘minder helpende’ optie kiezen?

Dat heeft alles te maken met de manier waarop je naar jezelf en naar de keuzes die je maakt kijkt. Het heeft ook alles te maken met de vrijheid om te kiezen. En vrij voel je je pas als jij jouw keuzes zelf maakt. Dat betekent dus dat je stopt met diëten. Dat je niet meer eet wat iemand anders jou voorschrijft, maar dat je leert ontdekken wat bij jou past. En waar jij je goed bij voelt.

Ik heb mijn vrijheid inmiddels al 15 jaar gevonden. Ik experimenteer er lustig om los als het om eten gaat. Ik hou inmiddels echt van koken en ben dol op lekker eten. Mijn maaltijden zijn niet karig meer, maar juist altijd voedzaam en lekker. Daardoor eet ik veel minder tussendoortjes dan vroeger.

En ik ben ook al ruim 15 jaar op mijn huidige gewicht. Zonder dat ik in die tijd op dieet geweest ben. En ik durf je te vertellen dat ik ook echt nooit meer op dieet ga.

Deze vrijheid van kiezen en het gewicht waar je blij van wordt, gun ik jou ook.

Interesses

Ik sta open voor...

Zakelijke partners
Aandacht voor mijn onderneming
Ik ben geïnteresseerd in...

Samenwerking
Ondernemen

Vrije tijd

Sport Tennis, hardlopen
Cultuur Gastronomie, wijn, mode