Home / Evenement / Cellofestival Dordrecht

Cellofestival Dordrecht

Van 9 tot en met 12 mei – in de hemelvaartvakantie ? organiseert stichting ToBe de 13e editie van Cellofestival Dordrecht. Het festival vindt plaats in de binnenstad, met als hoofdlocatie het Energiehuis; hét nieuwe culturele hart van Dordrecht. Speel je cello en wil jij jezelf  zowel muzikaal als technisch ontwikkelen? Wil je naast het volgen van lessen genieten van inspirerende concerten en workshops? Meld je dan aan via www.cellofestivaldordrecht.nl. Meld je je aan vóór 31 maart, dan ontvang je een gratis passe-partout voor alle concerten!

?Artist in Residence? Quirine Viersen speelt dagelijks Suites van Bach en Britten tijdens de lunchconcerten en treedt op als soliste bij het openingsconcert met het Nederlands Jeugd Strijk Orkest uit Amsterdam. Daarnaast zijn er dagelijks namiddag- en avondconcerten door onder anderen Suleika Trio, Aeolus Cellowartet, Harriët Krijgh, Joris van den Berg, Ernst Reijseger en Cello Octet Amsterdam.

Als deelnemer volg je iedere dag twee lessen of masterclasses door vakdocenten als Marien van Staalen, Monique Heidema, Jaap Kruithof, Katja Dirven en John van den Beemt. Je speelt samen met cellisten van je eigen niveau en krijgt zowel technische als muzikale adviezen. Tussen de lessen door kan je in het Energiehuis, de Trinitatiskapel of de Augustijnenkerk genieten van de concerten die op het programma staan en is er ? ook na afloop van iedere dag ? ruimte om te netwerken.

Naast de concerten en lessen zijn er workshops, waaronder cellobouw en -onderhoud en het innovatieve en experimentele ?Cello Fortress Game? van Joost van Dongen, en is er een preview van het nieuwe celloconcert van Robin de Raaf.

Het 13e Cellofestival Dordrecht wordt georganiseerd door stichting ToBe, in samenwerking met een vaste kern vrijwilligers en met ondersteuning van Gemeente Dordrecht, VSBfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds. Ga voor meer informatie naar www.cellofestivaldordrecht.nl of stuur een e-mailbericht naar cellofestival@stichtingtobe.nl.

Top