Home / Evenement / D66 organiseert politiek café in cultureel centrum Cascade

D66 organiseert politiek café in cultureel centrum Cascade

Bouwen in Hendrik-Ido-Ambacht

Op woensdag 26 juni om 20:00 uur organiseert D66 in Hendrik-Ido-Ambacht een Politiek Café (eerste in voorlopig een serie van drie) in Cultureel Centrum Cascade voor iedereen die een mening heeft, of zich een mening wil vormen over het bouwprogramma in de gemeente (bijvoorbeeld de gebieden Zuidwende en De Volgerlanden). De discussie over de lokale situatie staat in het licht van de bredere nationale ontwikkelingen.

Hendrik-Ido-Ambacht werkt in samen in een regionaal bouwprogramma (De Volgerlanden). Onze gemeente kampt op dit moment met vertraging in de bestaande woningbouwopgave en er worden plannen uitgewerkt voor uitbreiding van het winkelgebied De Schoof en ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein (Ambachtse Zoom). In hoeverre is het nodig om bestaande plannen aan te passen?

De avond wordt ingeleid door Koos van Dijken, programmaregisseur bij nationaal onderzoeksinstituut Platform31. Hij heeft 25 jaar ervaring in beleidsonderzoek in de publieke sector, economie, onderwijs, welzijn en stedelijke ontwikkeling en is auteur van de Handreiking Stedelijke Herprogrammering Woningbouw. Hiermee nodig ik je van harte uit om mee te discussiëren. Na afloop is er de gelegenheid na te praten tijdens een kleine Griekse kwaliteitswijnproeverij.

Top