Home / Vrijwilligerswerk / Dementievrijwilliger aan huis

Dementievrijwilliger aan huis

Mantelzorgondersteuning aan huis voor mensen met (beginnende) dementie

Er kijkt iemand naar je uit!
Je biedt als dementievrijwilliger ondersteuning en draagt bij aan de kwaliteit van het leven van de persoon met (beginnende) dementie en de mantelzorger. Je spreekt op regelmatige basis een (paar) uur per week af. Afhankelijk van de situatie bepaal je samen wat je gaat doen zoals bijvoorbeeld gezellig koffie drinken, samen tuinieren, fietsen, samen naar de markt of een spelletje spelen. Je bent bereid mensen te helpen om zo lang mogelijk de dingen te blijven doen waaraan ze plezier beleven.

Training omgaan met dementie
Op donderdag 20 januari 2022 van 14.00 tot 16.30 uur organiseren wij opnieuw een training Omgaan met dementie. De training wordt verzorgd door [website verborgen]. In deze training leer je hoe je het beste kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt en oefenen met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.
De training is gratis en vrijblijvend.

Wij vragen:
– Ervaring of affiniteit met mensen met dementie;
– Goede contactuele vaardigheden;
– Bereidheid tot het volgen van de cursus ‘Omgaan met dementie’;
– VOG (kosten voor de aanvraag krijg je vergoed);
– Beschikbaarheid van een paar uur per week/per twee weken.

Wij bieden:
– Persoonlijke begeleiding door een beroepskracht;
– Deskundigheidsbevordering;
– Activiteiten waarbij je andere dementievrijwilligers ontmoet.

Interesse?
Wanneer je interesse hebt dan horen wij dit graag en plannen we snel een afspraak in. We horen graag wie je bent en met welke frequentie je je zou willen inzetten. Wil je jouw leven en dat van iemand met (beginnende)dementie en hun naasten verrijken? Dan is dit een mooie kans!

DWZ (Dienst Wonen met Zorg) zoekt vrijwilligers die mantelzorgers willen ondersteunen met hun zorg voor iemand met (beginnende) dementie. DWZ (Dienst Wonen met Zorg) is een samenwerkingsverband tussen Aafje, Swinhove en Diverz.

Top