Home / Evenement / DUTCH ACOUSTIC GUITAR EVENT IN DORDRECHT

DUTCH ACOUSTIC GUITAR EVENT IN DORDRECHT

Tijdens het eerste Dutch Acoustic Guitar event op zaterdag 21 februari wordt het Energiehuis te Dordrecht gevuld met de prachtige klanken van de akoestische gitaar. Een internationaal gezelschap van gitaristen komt voor de eerste keer samen  voor het geven van workshops en een concert.

Het thema is ‘percussive finger-style guitar’  en wordt verzorgd door  André van Berlo (Nederland) en Gareth Evans (Wales) in samenwerking met ToBe cultuurcentrum. André  en Gareth worden bijgestaan door opkomende jonge talenten als Péter Gergely (Hongarije), Eddie van der Meer (Nederland) en Andrew Foy (Verenigde Staten).

Het wordt een dag vol bijzondere ontmoetingen. Via YouTube hebben de vijf gitaristen elkaar ontdekt en is er een vriendschap ontstaan. Alles bij elkaar opgeteld hebben ze 410.000 volgers en meer dan 800 video’s online staan. De acoustische gitaarmuziek maakt in de laatste decennia een enorme evolutie door met als boegbeelden Andy McKee, Mike Dawes, Jon Gomm, Thomas Leeb en vele anderen. Dit Guitar Event in Dordrecht  zal een vervolg gaan krijgen in andere landen!

Er is een gevarieerd pakket aan workshops samengesteld: Introductie tot percussie op de gitaar, Percussie & Finger-style, Tapping & Harmonics op de gitaar, Arrangeren op de gitaar, Home-recording en Hoe bouw je een eigen succesvol YouTube kanaal. Kortom, voor iedere gitarist een reden om hier bij te zijn!

Een kaartje voor twee workshops inclusief het concert kost € 25,00. Kaarten voor de workshops en het concert zijn ook los te koop. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.tobe.nl.

Top