Home / Evenement / Ernstige verkeershinder door demonstratie tijdens VNG Jaarcongres

Ernstige verkeershinder door demonstratie tijdens VNG Jaarcongres

Op 17 en 18 juni wordt het VNG Jaarcongres georganiseerd in het Bruynzeelcomplex aan de Veersedijk/Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit is een groot evenement voor alle bestuurders van gemeenten uit heel Nederland, dat jaarlijks zo’n 2.500 bezoekers trekt. De vakbonden hebben dit moment aangegrepen om aandacht te vragen voor de CAO voor gemeenteambtenaren. Zij doen dit door op woensdag 18 juni een grote demonstratie te organiseren in Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeente verwacht hierdoor ernstige verkeershinder. De inwoners worden met een bewonersbrief op de hoogte gesteld.

Demonstratie
Naar verwachting verzamelen op woensdag 18 juni zo’n 3.000 demonstranten vanaf 09.30 uur in het Baxpark. Zij lopen dan gezamenlijk richting de congreslocatie aan de Veersedijk, via de Laan van Welhorst en de Jacobuslaan. Daar zal een petitie aan de VNG worden aangeboden.

Afsluitingen
Om de veiligheid voor alle deelnemers en weggebruikers te garanderen, worden enkele wegen afgesloten. Het gaat om de Veersedijk, vanaf het tankstation (Pin&Go) tot aan firma Stolk (Veersedijk 161), en de Jacobuslaan. Ook de route die de demonstranten lopen, zal tijdelijk gestremd zijn. De gemeente verwacht deze dag ernstige verkeershinder. Uiteraard zijn afsluitingen en mogelijke omleidingen ter plekke aangegeven met borden en worden verkeersregelaars ingezet.

Advies
De gemeente adviseert inwoners rekening te houden met ernstige verkeershinder op woensdag 18 juni tussen 9.00-15.00 uur. Het advies is om zoveel mogelijk de aangegeven locaties en wegen te mijden. De gemeente adviseert de inwoners waar mogelijk hun route aan te passen en ook moet men rekening houden met extra reistijd. Actuele informatie is te vinden op de website www.h-i-ambacht.nl of via twitter @gemeentehia.

Top