Home / Evenement / Jeugdtheater Hoe dichter bij Dordt in DordtYart

Jeugdtheater Hoe dichter bij Dordt in DordtYart

De legende van de Dordtse Schapenkoppen komt op zondag 31 mei tot leven in DordtYart, Maasstraat 11 in Dordrecht. Getalenteerde leerlingen (10-12 jaar) van Jeugdtheaterschool Dordrecht spelen die dag om 11.30, 14.00 en 16.30 uur de voorstelling Hoe dichter bij Dordt, met zang en dans.

De legende van de “Schapekoppen” stamt uit de 17e eeuw en vertelt het verhaal van een schaap dat verkleed als jongen langs de Dordtse stadspoorten de stad binnen werd gesmokkeld. Zo hoefde men geen tol te betalen voor het schapenvlees. Gebaseerd op dit verhaal maakte de Jeugdtheaterschool Hoe dichter bij Dordt, speciaal voor de locatie DordtYart, aan het water.

Speelervaring
De spelers van Hoe dichter bij Dordt volgen al een paar jaar lessen bij Jeugdtheaterschool Dordrecht. Zij zijn geselecteerd om deel te nemen aan de Jeugdproductie, een project van de jeugdtheaterschool waarbij jaarlijks een voorstelling op een bijzonder locatie wordt gemaakt. De Jeugdproductieleerlingen doen met dit project speelervaring op en krijgen de kans hun spel-, zang- en danstalent verder te ontwikkelen.

Credits
Spelers: Sander Bastiaansen, Lara de Boer, Gina van den Dungen, Lotte Hendriks, Jort Hersbach, Bart Huijben, Noortje Jacobs, Esmay Jansen, Ilse Kuijpers, Jasmijn van der Sijde, Femke de Snaijer, Evita Vermeulen en verteller: Jan de Vos. Artistiek team Jeugdtheaterschool: Heleen van Ham (regie), Marijke de Vos (choreografie) Kiki Luitwieler (muziek), Veronique Kayser (vormgeving).

Energiehuis
De voorstelling is voor iedereen vanaf 6 jaar toegankelijk. Kaarten voor de voorstelling kosten €6,- (€4,- voor jeugd t/m 20 jaar) en zijn te koop via www.tobe.nl/agenda of aan de kassa van het Energiehuis. In verband met het beperkte aantal plaatsen adviseren we om kaarten van te voren te kopen. Aan de deur worden kaarten verkocht, mits er nog plaats is. Kaarten aan de deur kunnen alleen contant worden afgerekend, er is geen pinautomaat.

Top