Home / Evenement / Kom zaterdag 21 maart gratis compost halen

Kom zaterdag 21 maart gratis compost halen

Op zaterdag 21 maart kunnen inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht bij de Reeweg gratis compost ophalen. De compost is gemaakt van groente- fruit en tuinafval (gft). Voor elke kilo compost is ongeveer 7 kilo gft nodig. Met deze actie bedanken de gemeente en afvalinzamelaar HVC hen voor de inspanningen om gft-afval apart in te leveren.

Grondstof voor de tuin
Door deze compost te gebruiken in de tuin, hergebruiken inwoners gft-afval op een nuttige manier. Gft is namelijk een super grondstof voor de bodem. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem, slaat het voedingsstoffen voor planten op en gaat bodemziekten tegen.

Op = op
Op zaterdag 21 maart kunnen inwoners tussen 9.00 uur en 16.00 uur compost ophalen bij de Reeweg. De compostactie is aan het einde van de Reeweg (bij de rotonde Reeweg-Ambachtsezoom – met de glazen kas – het doodlopende stuk van de Reeweg inrijden, richting snelweg). Wees er op tijd bij, want op = op!

Neem zelf een aantal zakken of een aanhanger mee om uw compost in te vervoeren. Denk er wel aan uw aanhanger af te dekken met een zeil of net, anders loopt u kans op een boete.

Meer informatie over gft en het scheiden van afval vindt u op www.hvcgroep.nl, op www.compostdag.nl vindt u meer informatie over de compostdag.

image

Top