Home / Winkelen / LETS Ruilwinkel Dordrecht

LETS Ruilwinkel Dordrecht

Reeds meer dan 40.000 ruiltransacities per jaar en binnenkort ook een eigen dienstenruil

WAT IS LETS?
Lets (Lokaal Economisch Transactie Systeem). Het ruilen van goederen en diensten op lokaal niveau door wijk bewoners onderling. Er wordt geen geld gebruikt, de transacties worden bijgehouden en verrekend door middel van een punten systeem. Een eeuwenoud concept dat burgers van elke achtergrond en leeftijd bij elkaar brengt, dat heet in de volksmond: ruilhandel!

GOEDEREN:
Staat uw huis te vol of heeft u iets nieuws gekocht en kan het oude weg? Vaak zijn spullen nog te goed om zomaar weggegooid te worden. Kom met uw schone, bruikbare en hele spullen naar de Lets Ruilwinkel Dordrecht en u krijgt er punten voor terug! Voor uw ontvangen punten kunt u in de ruilwinkel weer iets anders aanschaffen zoals: kleding, decoraties, keukengerei, kinderspeelgoed, boeken, tv en ga zo maar door. De grote artikelen, zoals witgoed, meubels, etc. worden op de website van Lets Ruilwinkel Dordrecht geplaatst.

DIENSTEN
Wilt u dat iemand uw haar komt knippen of op uw kinderen komt passen, klusjes in of buiten huis komt verrichten, uw computer repareert, belastingpapieren komt invullen, etc., dan kunt u dat kenbaar maken door een advertentie te plaatsen op de website of een handgeschreven kaartje op het Vraag & Aanbod prikbord te plaatsen. De persoon die de werkzaamheden verricht ontvangt punten voor zijn/haar werkzaamheden. U kunt natuurlijk ook zelf uw diensten aanbieden om punten te verkrijgen, zoals massages geven, boodschappen doen, auto reparatie, huis schoonmaken, appeltaart bakken, hond uitlaten, gezichtsbehandeling, etc.

LID WORDEN, WORDT BELOOND
Bij aanmelding ontvangt u gratis 5 punten. U krijgt een persoonlijke klantenrekening, pas en code. Het systeem werkt met een punten rekening, dit is te vergelijken met een bankrekening. Met andere woorden Lets Ruilwinkel Dordrecht is de bank en verwerkt uw gespaarde en uitgegeven punten op de computer. Een keer in de maand kunt u van ons een uitgeprint afschrift ontvangen. Voor elke ruil moet u uw klantenpas en persoonlijke code meenemen.

Wil je meer weten over de dienstenruil of zoek je juist iemand voor eenklusje en /of je wilt je eigen kennis en of vaardigheden aanbieden neem dan contact met ons op!

[K]LETS CAFÉ
Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen organiseert Lets Ruilwinkel Dordrecht iedere maand het [K]Lets café. Dit omdat je een eventuele babysitter, belastingpapier invuller, kapster, klusjesmens niet zo maar in huis wil halen maar eerst wil ontmoeten. Zin in nieuwe contacten? Sjouwers nodig bij je verhuizing? Hulp bij je computer? Oppas voor je kind regelen? Bij LETS ruilwinkel Dordrecht [K]Lets café, is het allemaal mogelijk.
Ons motto is: Iedereen kan wat!

GESCHIEDENIS
De Lets-beweging is begin jaren tachtig ontstaan in Canada, nadat uit een streek plots de industrie verdween, maakte de lokale bevolking van het stadje Commox Valley bij Vancouver van de nood een deugd, geen werk, geen geld. Laten we het maar weer doen als vroeger, ruilen. Want de plaatselijke handel droogde snel op. Om het onderlinge ruilen weer op gang te brengen, werd een centrale boekhouding met een eigen ruileenheid in het leven geroepen. Het Lets-systeem was geboren. De vrijwilligers zien er naar uit om de buurtbewoners te ontmoeten in onze gezellige winkel. De LETS Ruilwinkel Dordrecht werkt aan duurzaam gebruik van goederen, verbindingen tussen mensen, een positiever zelfbeeld, groei in eigenwaarde, groei in kwaliteiten van mensen die door omstandigheden onbenut zijn geraakt en groei in een gezellige, levendige wijk. ?Let?s do it!? is dan ook het motto van de groep enthousiaste vrijwilligers van de winkel. De Lets Ruilwinkel Dordrecht is gestart onder de Hans Petri School maar is dit jaar verzelfstandigd. Nu draait de winkel en zijn projecten onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Vrienden van de LETS Ruilwinkel.

Top