Home / Evenement / Roparunners voeren actie

Roparunners voeren actie

Van 7 tot en met 9 Juni aanstaande wordt de Roparun gehouden. Marc Rijsdijk heeft hiervoor samen met een groep sportieve vrienden/vriendinnen de Stichting Run2Care.nl opgericht.
Iedereen wordt vroeg of laat wel een keer, direct of indirect, geconfronteerd met de verschrikkelijke ziekte kanker. Vaak sta je machteloos en weet je niet wat je kunt doen. Het enige wat je op dat moment voor die persoon kunt doen is hem/haar ondersteunen en bijstaan in deze moeilijke tijd. Voor sommige mensen geeft dit niet genoeg voldoening. Vandaar dat de groep met Marc koos om daadwerkelijk iets te gaan doen. Geld ophalen voor een goed doel waarbij de oprichters en achterban allemaal de juiste klik en het juiste gevoel hebben. Hierbij werd unaniem als eerste doel gekozen voor de Roparun 2014.
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op deze manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto van de Roparun: ?Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven?.
Voordat we met de groep van 27 mensen deel gaan nemen in juni zijn we al maanden bezig om zoveel mogelijk geld en goederen, via sponsoring/donaties en andere acties (bingo, voetbalquiz, verkoop stroopwafels & chocolade en collectes), binnen te halen. Omdat de oorsprong van de stichting in Ambacht ligt werd ook de gemeente benaderd en kregen we toestemming om een collecte te houden. Dit gaat gebeuren in de week van 28 April tot en met 3 Mei aanstaande. De deelnemers aan deze Roparun en vrijwilligers komen bij u langs voor een bijdrage voor dit goede doel. Mist u de collectant dan kunt u ook uw bijdrage/donatie over maken op IBAN/Rekeningnummer NL87 RABO 0133 6043 49 t.n.v. Run2Care.nl.
Verder is de stichting Run2Care.nl ook altijd op zoek naar (Ambachtse) bedrijven die maatschappelijke verantwoording willen nemen en willen sponsoren via een financiële bijdrage of bijdrage in natura (sportkleding, boodschappen, fietsendragers).
Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.run2care.nl en voor de Roparun: www.roparun.nl

Top