Home / Evenement / Wervelend benefietconcert Vocal Popgroup Re-flax voor Voedselbank

Wervelend benefietconcert Vocal Popgroup Re-flax voor Voedselbank

Vocal Popgroup Re-flax uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een compleet uitverkocht Cultureel Centrum Cascade op donderdagavond 17 december op haar grondvesten laten schudden met het benefietconcert ‘Countdown to Christmas’ ten behoeve van de Voedselbank in Hendrik-Ido-Ambacht.

Het 80-koppige popkoor, onder leiding van Jeffrey van der Vegt, slaagde er ook dit keer weer in om van het optreden een muzikaal feestje te maken. De aanwezigen werden getrakteerd op vier- tot zevenstemmige uitvoeringen van nummers zoals ‘You raise me up’, ‘A beautiful day’, ‘Laat het los’ en uiteraard ontbraken ook ‘Silent Night’, ‘Let it snow’ en ‘Jingle Bells’ niet. Als klap op de vuurpijl volgde de prachtige uitvoering van het nummer ‘O holy night’ dat de vele aanwezigen kippenvel bezorgde én een staande ovatie opleverde.

De avond werd nog feestelijker toen Dick Brouwer, voorzitter van de Voedselbank Hendrik-Ido-Ambacht, uit handen van Martin van der Vegt, voorzitter van Re-flax, een cheque ontving ter waarde van € 2.500,-. Re-flax verzorgt minimaal 1 keer per jaar een optreden met een sociaal karakter en dit keer was gekozen voor een benefietconcert ten behoeve van de Voedselbank in Hendrik-Ido-Ambacht.  

Deze Voedselbank stelt wekelijks voedselpakketten beschikbaar aan mensen die voor kortere of langere tijd financieel niet rond kunnen komen. Momenteel wordt gezocht naar een nieuwe ruimte om het voedsel gekoeld op te slaan en de uitgifte van de pakketten te verzorgen. De opbrengsten van deze mooie avond zullen dan ook goed besteed worden aan de huur en inrichting van de nieuwe ruimte.

Mede met behulp van Stichting Cascade, RvE-Techniek en RS-Evenementen werd het een onvergetelijke avond voor zowel het publiek, de Voedselbank als alle mensen van Re-flax. 

Top