Home / Media / 450 scholieren uit Dordrecht nemen deel aan ToBe Poetry Festival

450 scholieren uit Dordrecht nemen deel aan ToBe Poetry Festival

Ruim 450 middelbare scholieren uit Dordrecht nemen op donderdag 17 december deel aan het ToBe Poetry Festival. Afgewisseld door professionele poetry artiesten dragen scholieren hun eigen, soms zeer persoonlijk, werk voor in theaterzaal Ketel 2 van het Energiehuis.

De afgelopen weken kregen de scholieren onder schooltijd workshops ‘spoken word’ (moderne vorm van poëzievoordracht) van een poetry performer van ToBe cultuurcentrum. De jongeren die aan dit Poetry Project deelnamen bezoeken donderdag 17 december het festival. Ruim 80 scholieren nemen daarnaast in hun vrije tijd ook deel aan de Masterclasses Theater of Media. Hier werken zij aan een performance of een gedicht wat zij vormgeven in een kort filmpje. Een selectie van deze scholieren draagt eigen werk voor tijdens het ToBe Poetry Festival.

Persoonlijk werk
Bijzonder aan het ToBe Poetry Project is dat de scholieren zich, onder begeleiding van de ToBe-docenten, open en kwetsbaar opstellen tijdens de workshops. Dit jaar staat het thema ‘’vrijheid’’ centraal.

Wedstrijd
Dit jaar is er een poetry wedstrijd waar de leerlingen aan mee kunnen doen. Er wordt gekeken naar het gedicht, de voordracht en de originaliteit ervan. In de Jury zitten Gery Mendes (Poetry Circle), Marieke van Leeuwen (stadsdichter en theatermaker) en Kees Koene (coördinator bijzondere onderwijsprojecten bij ToBe cultuurcentrum). De hoofdprijs is een privé masterclass van poetry artiest Gery Mendes van de Poetry Circle.

Artiesten
De optredens van de scholieren worden afgewisseld met optredens van professionele poetry artiesten: Sevdaliza, Far I, Evi de Schurk, Fariesh, Y.M.P, Gery Mendes en Marieke van Leeuwen. De muziek wordt verzorgd door de vrouwelijke DJ Mixturess. Poetry docent en performer Michael Gomes presenteert het festival samen met Natasja Morales, coördinator van ToBe cultuurcentrum en initiatiefnemer van het Poetry Project.

Top