Home / Media / Wethouders zetten bloemetjes buiten

Wethouders zetten bloemetjes buiten

Op woensdag 25 mei vond bij het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht de start van de CAI-projecten plaats. De wethouders André Flach en Floor van de Velde markeerden dit bijzondere moment met twee prachtige bloemenpiramides. Wethouder Flach: “Ik ben verheugd dat het eerste CAI-project nu al zichtbaar is in onze gemeente”.

Ambacht nog mooier dankzij CAI-middelen
Door de verkoop van het kabelnetwerk heeft stichting CAI de beschikking gekregen over financiële middelen. De stichting wil dit geld inzetten voor voorzieningen (projecten) waar vrijwel alle inwoners van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht gebruik van kunnen maken. Het doel is om samen met inwoners en de gemeente, een impuls te geven aan de Ambachtse samenleving. Het project “hanging baskets” is als eerste gestart.

Hanging baskets
De buitenruimte heeft een vrolijk accent gekregen. Daarvoor zijn hanging baskets met bloeiende planten en bloemenpiramides geplaatst. Bij de entrees waar je het dorp binnenkomt, bij rotondes en een aantal andere locaties zoals bij Cascade, winkelcentra en het gemeentehuis.

Overige CAI-projecten
Niet alleen de buitenruimte is vrolijker geworden, de rotondes worden ook nog opgeknapt. Daarnaast wordt er ook nog een nieuw binnenzwembad gebouwd, het Kerkplein en het Havenhoofd worden opnieuw ingericht en er komt een bezoekerscentrum bij de Sophiapolder. Andere projecten die voor 2018 worden uitgevoerd zijn een speeltuin in wijk Kruiswiel, een multicourt, het aanleggen van trapveldjes en/of een Cruijff court, het plaatsen van fitnesstoestellen in de buitenruimte, de aanleg van een hardloopbaan en renovatie van het gebouw van het Historisch Genootschap. Wethouder Van de Velde: “Wij zijn erg blij met de CAI-middelen die ter beschikking zijn gesteld. Zo wordt Ambacht de komende jaren nog mooier!”

Top