Home / Media / Basisschoolleerling Suzy kijkt wel uit op de zebra

Basisschoolleerling Suzy kijkt wel uit op de zebra

Oversteekcampagne noodzakelijk voor verkeersveiligheid

“Dag, ik ben Suzy, een echte oversteekheld en basisschoolleerling van OBS De Watervlinder in groep 6. Op vrijdag 5 april van 10.00 uur tot 11.30 uur kun je mij en mijn klas ontmoeten op de Sophialaan ter hoogte van bushalte Dreef. Dan is de start van de oversteekcampagne door wethouder Ralf LaFleur. Oversteken lijkt zo veilig. Helaas vallen er steeds meer verkeersslachtoffers rondom oversteken.” Met de slogan ‘De oversteekheld kijkt wel uit’ start de wethouder vrijdag de campagne.

Verkeerssituatie overzien
Leerlingen van groep 6 zijn gekleed als echte oversteekhelden, met een rode cape en masker.
Een aantal leerlingen zal samen met de politie automobilisten aanspreken en een sticker en flyer overhandigen over deze gedragscampagne. Deze campagne is ontwikkeld vanwege het relatief hoge aantal verkeersslachtoffers op 50 km wegen bij oversteekplaatsen in de regio Drechtsteden. Op drukke momenten zoals de ochtend en middag, wanneer schoolkinderen oversteken kun je als voetganger, maar zeker ook als fietser of automobilist, het overzicht kwijtraken. Voetgangers en fietsers zijn hierbij een kwetsbare groep. Een echte oversteekheld overziet de verkeerssituatie.

Maak een punt van nul verkeersslachtoffers
De nieuwe oversteekcampagne past goed binnen de doelstelling van de Drechtsteden om samen te werken en kennis te delen. Zeven gemeenten, maatschappelijke organisaties en politie werken nauw samen op het gebied van verkeersveiligheid. Deze campagne sluit aan bij de provinciale slogan: Hendrik-Ido-Ambacht maakt een punt van nul verkeersslachtoffers, Doe mee!’ www.maakeenpuntvannul.nl of Facebook/oversteekheld.

image

Top