Home / Evenement / Beleef de première van de film: ‘Mijn naam is Sophia’.

Beleef de première van de film: ‘Mijn naam is Sophia’.

Woensdagavond 3 oktober 2018

Gedurende 35 minuten wordt u meegenomen in een opwindende draaikolk van gebeurtenissen uit de historie van de naast Hendrik-Ido-Ambacht gelegen Sophiapolder en de nabije omgeving.

In deze documentaire vertelt de polder Sophia zelf haar ontstaansgeschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met Hendrik-Ido-Ambacht en de Zwijndrechtse Waard. Van de prehistorische vrouw Trijntje, die 7500 jaar geleden in deze omgeving leefde, tot aan Frank Rijsdijk die zijn wereldberoemde scheepssloperij uitbreidde op de punt van de Sophiapolder. Maar ook de legende van de koppige boer uit Hendrik-Ido-Ambacht.

De film is een echt Ambachts product. Gemaakt op initiatief van de Stichting Ambacht Samen in samenwerking met de Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder. Met steun en hulp van het Historisch Genootschap uit Hendrik-Ido-Ambacht. Ook Dirk van Namen, bekend van de film ‘Brood uit Schroot’, heeft meegeholpen bij het onderzoek voor deze productie.

Méér dan 40 gepassioneerde figuranten, allen gekleed in historische kostuums, verleenden hun medewerking aan deze film. Een greep uit de namen: burgemeester Jan Heijkoop, oud-wethouder Floor van de Velde, de voorzitter van het Historisch Genootschap, Alie Tas en haar oud-voorzitter Anneke Verseveldt. Verder de bestuursleden van de Stichting Bezoekerscentrum Sophiapolder: Denny Nugteren en Jelle van der Weijde. De Ambachtse vakfotograaf Cees van Meerten, kapper Jan Pons, Freek Luchies van de Frelustal, Wendy Dubois van Hi5Ambacht, Willem Eekhof, Jaap van Beek, de leden van toneelvereniging Atos en vele anderen.

De bekende regisseur en tekstschrijver Thomas van der Giessen van het Ambachtse bedrijf Aktefilm is verantwoordelijk voor het scenario, de productie en de eindmontage.

Kom woensdagavond 3 oktober genieten van de perplexe verrassingsaspecten in de film.
Laat het verleden niet voorbijgaan!

Top