Home / werk / Beveiliger Worden? – Zo doe je dat!

Beveiliger Worden? – Zo doe je dat!

De vraag naar beveiliger is de laatste jaren enorm gegroeid. Met een MBO 2 beveiliging opleiding kan ook jij een beveiliger worden!

Iemand die een beveiliger wil worden kan hiervoor een opleiding volgen. De meest doorsnede opleidingen kun je volgen op het mbo. Op het mbo vind je namelijk 3 verschillende opleidingen tot een beveiliger. Allereerst is er de mbo niveau 1 opleiding tot beveiliger. Deze opleiding wordt ook wel de opleiding tot assistent beveiliger genoemd. De opleiding duurt ongeveer een jaar en stoomt jonge aspirant beveiligers klaar tot een assistent beveiliger. Een assistent beveiliger voert doorgaans werkzaamheden uit onder de supervisie van een ervaren beveiliger. Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat dit een vereiste is. Een assistent beveiliger mag namelijk niet volledig zelfstandig opereren. Dit is zo omdat een assistent beveiliger in zijn opleiding niet genoeg praktijkervaring heeft opgedaan om dit te mogen. Een assistent beveiliger mag bijvoorbeeld ook niet ingrijpen in potentieel risicovolle situaties of als de boel escaleert. In de praktijk is dit natuurlijk wat genuanceerder. Dit is voornamelijk de reden dat deze opleiding niet heel erg populair is. Aspirant beveiligers die toegelaten kunnen worden tot mbo 2 of mbo 3 zullen deze opleiding dan ook zeker niet kiezen. Anderen die minder keus hebben doen deze opleiding vaak als opstapje tot een mbo 2 opleiding.

De MBO 2 beveiliging opleiding
Over de mbo 2 opleiding gesproken. Dit is de meest populaire opleiding beveiliging die men in Nederland kan volgen. Met deze opleiding word je getraind tot een allround beveiliger. De opleiding kun je zowel in de BOL als in de BBL leerweg volgen. Een mbo 2 beveiliger gaat na de opleiding meestal aan de slag als objectbeveiliger of evenementenbeveiliger. Vooral het werk van een evenementenbeveiliger is erg populair de laatste jaren. Naast het werk heb je natuurlijk een bijkomend voordeel: een gratis festivalkaartje. Het komt dan ook vaak voor dat evenementbeveiligers na hun shifts nog even het festivalterrein op gaan om nog wat van het festival te genieten. Evenementenbeveiligers  zijn daarom ook regelmatig festival liefhebbers. Daarnaast is het werk van een evenementenbeveiliger erg gevarieerd en uitdagend. Wil je meer weten over evenementenbeveiliging? Lees er dan over op beveiligeropleiding.nl.

Top