Home / Media / Burgemeester sluit woning na vondst drugs en wapens

Burgemeester sluit woning na vondst drugs en wapens

Met ingang van 7 juni is een woning aan de Stenen-Bogerd in Hendrik-Ido-Ambacht, op last van de burgemeester, gesloten. In de woning werden begin maart een hennepkwekerij, een vuurwapen en vier handgranaten gevonden. Met de sluiting van de woning stopt de gemeente de criminele activiteiten op deze locatie.

Burgemeester Jan Heijkoop “De productie en handel van drugs verstoord in grote mate de openbare orde en veiligheid in een wijk. Dit vinden wij in onze gemeente onacceptabel. Met de sluiting van deze woning geven wij dan ook een duidelijk signaal af. Dit accepteren wij in Ambacht niet.”

De politie doorzocht de woning in maart naar aanleiding van een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. Hierin werd gesproken over de aanwezigheid van een hennepkwekerij in de woning. De hennepkwekerij werd tijdens de doorzoeking, samen met het vuurwapen en vier handgranaten, in de woning aangetroffen.

“Misdaad mag niet lonen en de vervlechting van de boven en onderwereld – ondermijning – accepteren wij in onze samenleving niet. Daarnaast is een hennepkwekerij brandgevaarlijk en vormt deze een direct gevaar voor omwonenden. Ook de aanwezigheid van wapens laat zien dat het gaat om criminele activiteiten die wij afwijzen.”, aldus de burgemeester.

Met deze sluiting worden ongewenste figuren en activiteiten uit de woning en daarmee wijk geweerd en kan de woning na verloop van tijd weer beschikbaar worden gesteld voor woningzoekende Ambachters.

Bij de sluiting van de woning is deze verzegeld. Het betreden en daarmee verbreken van de verzegeling is strafbaar (artikel 199 Wetboek van Strafrecht).

Meld Misdaad Anoniem

Ziet u in uw omgeving een verdachte situatie rondom of in een woning? Maak hiervan dan melding bij de politie. Blijft u liever anoniem, dan kunt u uw melding via Meld Misdaad Anoniem doen. Zowel de politie als de gemeente krijgen hiervan melding en kunnen een onderzoek instellen.

Melden bij Meld Misdaad Anoniem kan door te bellen met 0800-7000 of kijk op de website meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie.

Top