Home / Wonen / Buurt Dorp Samen brengen

Buurt Dorp Samen brengen

In samenwerking met een projectgroep van de NHTV Breda wil AmbachtSamen terug brengen in de buurt Dorp. Daar kunnen zij uw hulp goed gebruiken!

AmbachtSamen

Ambachtsamen is een stichting die tot doel heeft om burgers en organisaties in Hendrik Ido Ambacht met elkaar te verbinden, optimaal op elkaar af te stemmen en te stimuleren. Zij zien mogelijkheden om de maatschappelijke doelstellingen met interessante projecten op een goed en aansprekende manier te ondersteunen.

De projectgroep

De projectgroep bestaat uit vier dames: Altanie, Celesta, Marloes en Troy. Zij studeren vrijetijdsmanagement aan NHTV Breda. Hierin volgen zij het traject ‘The Performatory’ waar sociale innovatie hoog in het vaandel staat. Celesta: “Wij willen verschillende bedrijven en/of instellingen, kerken, en verenigingen die affectie hebben met deze buurt, bij elkaar brengen. Dit om met elkaar en voor elkaar het sociale aspect binnen de buurt terug te brengen’.

Sociale cohesie

Sociale cohesie heeft als doel om de eigen kracht en mogelijkheden van de burgers te benutten en te versterken. Dit door middel van een concreet aanbod en het concreet invullen van vragen, behoeften en wensen van burgers uit de buurt Dorp van Hendrik Ido Ambacht. De vier dames doen in deze periode onderzoek en willen de resultaten presenteren aan de stichting AmbachtSamen en de wethouders/beleidsambtenaren van de gemeente.

Oproep

Om dit te kunnen verwezenlijken hebben wij uw hulp nodig, dus mocht u als bewoner an de buurt Dorp in Hendrik Ido Ambacht uw mening willen geven over dit onderwerp of wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar: socialecohesiedorp@gmail.com

 

 

Top