Home / Hobby / Creatief herfstaanbod

Creatief herfstaanbod

Op zoek naar een creatieve uitlaatklep? Na de herfstvakantie starten in het Energiehuis nog een aantal kunstzinnige cursussen.

Edelsmeden
Op donderdagavond 31 oktober start de cursus Edelsmeden. In 10 weken besteden we aandacht aan een aantal basistechnieken. Je maakt werkstukken waarbij je vaardigheden leert als gieten, zagen, vijlen, solderen en polijsten. Al vanaf het begin van de cursus werk je naar eigen ontwerp. Vanaf donderdag 31 oktober van 19.30 tot 22.00. De cursus kost ? 197,50.

Sportfotografie en Hoe schrijf ik een boek
Een week later is het de beurt aan twee bekende Dordtenaren. In 2009 ontving fotograaf Robert Vos de Zilveren Camera voor de beste sport- en tevens nieuwsfoto, met een opname van olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, toen hij direct na de winst op de 10 kilometer zwemmen in open water, werd onthaald door ploeggenoot Pieter van den Hoogenband. Volgens de jury vertelt de foto een verhaal waarover mensen over 25 jaar nog praten. Hoe Robert Vos zijn foto heeft gemaakt en andere kneepjes van het vak, krijg je te horen in de cursus Sportfotografie. Vanaf maandagavond 20.00 tot 22.00 in 6 bijeenkomsten. Cursisten dienen in het bezit te zijn van een digitale spiegelreflexcamera met een groothoek- en telelens, liefst 200 mm of langer.

Dordtse journalist, schrijver en uitgever André Oerlemans leert je in 10 lessen hoe je een goed idee of plot met behulp van spanningsbogen, dialogen, interessante personages en originele beeldspraak tot een boeiend verhaal of boek kunt uitwerken. En daarna hoe je het uitgegeven of gepubliceerd kunt krijgen. Hij prikkelt de creativiteit, maar benadert het schrijven realistisch. In deze cursus Hoe schrijf ik een boek krijg je 1 x 14 dagen les. De cursus kost ? 187,50.

Meer kunstaanbod

We hebben nog enkele inschrijvingen nodig om te kunnen starten met een aantal teken- en schildercursussen. Voor iedereen met passie voor tekenen en schilderen is er de cursus Tekenen en schilderen naar eigen stijl van Rinus Blommaert op de dinsdagavond. De cursus Het portret op de dinsdagochtend focust op de verhoudingen in het menselijke gelaat. De Basiscursus tekenen en schilderen op de vrijdagochtend neemt je van stap tot stap mee in het leren tekenen en schilderen. En in de cursus Portret en model ? de menselijke figuur op de donderdagavond leer je alles over het tekenen en schilderen van gezichten en lichaamshoudingen. Daarnaast bieden we nog een introductiecursus Klei en handvormen voor iedereen die wel eens wil leren werken met klei. En de Basiscursus fotografie. Bij voldoende deelnemers starten deze cursussen allemaal in de week van maandag 4 november tot vrijdag 8 november.

Instromen

Wil je nog op een creatieve cursus? Bij een aantal cursussen zijn er nog mogelijkheden om in te stromen. Als je instoomt betaal je alleen de lessen vanaf het moment van inschrijving. Er zijn nog enkele plekken bij de basis- en vervolgcursus beeldhouwen op de maandagavond en donderdagavond van 19.30 tot 22.00. En er zijn nog een paar plekken bij de cursus Keramiekatelier op de maandagochtend van 9.30 tot 12.00. Ook bestaat er de mogelijkheid om een proefles te volgen. Kijk voor meer info op www.tobe.nl.

Top