Home / werk / Dock-03

Dock-03

HISTORIE
Na zes jaar van voorbereiding, opende Dock-03 op 12 december 2003 haar deuren. Een van de belangrijkste onderdelen binnen Dock-03 is live-muziek. Eenmaal per maand staat er een bekende DJ op het programma en eenmaal per maand staat er een band of is er een bandfestival. Er is ook begonnen met een muziekworkshop voor iedereen die interesse heeft een instrument te leren bespelen. Aan het eind van de workshop is er een eindpresentatie in de grote zaal van Dock-03.

KENMERK
Het gebouw bestaat uit twee zalen, die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Daardoor bestaat de mogelijkheid om twee activiteiten tegelijk uit te voeren. Het mooie is dat de twee zalen ook gezamenlijk zijn te gebruiken. Dock-03 beschikt over twee pop-oefenruimtes. Daarin kunnen bands repeteren, maar ook drummers of dj’s. Er wordt voornamelijk publiek uit Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken getrokken. Er is sprake van een veelzijdige programmering, met een nadruk op rock en dance.

OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m Vrijdag 14:30-17:30 uur
Woensdag 19.00-22.00 uur
Donderdag 19.00-22.30 uur
Vrijdag 20.00-01.00 uur
Zaterdag 20.00-02.00 uur
Zondag gesloten

SPECIFICATIES
Dock-03 heeft een capaciteit van maximaal 400 personen. Er zijn een eigen PA-installatie en backline aanwezig. Verder zijn er een licht- en geluidsman. Het podium kent een pastillevorm, met afmetingen van ongeveer 6 x 6 meter.

LEGENDARISCHE OPTREDENS
Tijdens het openingsweekend stond er een verscheidenheid aan bands op het podium, waaronder Wyatt en I Against I. Aangezien Dock-03 nog niet zo lang open is, zijn er nog niet veel legendarische optredens geweest, maar dat gaat in de nabije toekomst zeker veranderen!

LOCALE PROGRAMMERING
Dock-03 zet zich extra in voor lokaal talent en is van mening dat alle lokale bands hier MOETEN optreden! Dit om deze bands een kans te geven zich te ontwikkelen.

SLECHTE ERVARINGEN
We hebben een keer een avond gehad met twee zware metal-bands, gevolgd door een hip-hop band. Dit was niet echt de meest ideale combinatie.

IDEALE LINE-UP
Dat zou een utopische line-up zijn bestaande uit Counting Crows, R.E.M., Sparta, Stephen Malkmus & the Jicks, A Perfect Circle en The Strokes.

ADRES
Naam Dock-03
Bezoek- en postadres Hoge Kade 58, 3341 BE Hendrik-Ido-Ambacht
Telefoon 078-6840505
Programmeur Martijn Lohuis
E-mail info@dock-03.nl
Website www.dock-03.nl

Top