Home / Vrijwilligerswerk / Draagt u ook graag uw steentje bij?

Draagt u ook graag uw steentje bij?

Dat kan, bij Home-Start van Humanitas.

Home-Start biedt gezinnen waar het even wat minder gaat,  tijdelijke ondersteuning aan.
Dit gebeurt op vrijwillige basis, zowel van de gezinnen als van de ondersteuner.
Het biedt u een mooie gelegenheid aan om iets voor een ander te kunnen betekenen.

Als  vrijwilliger ondersteunt u  ouders met jonge kinderen, d.m.v. een luisterend oor en praktische hulp. Dit doet u door het gezin één  keer per week voor een aantal uurtjes, thuis te bezoeken. In Hendrik-Ido-Ambacht wordt Home-Start  gesubsidieerd door de gemeente en uitgevoerd door de verenging Humanitas. Een organisatie die ook veel te bieden heeft aan vrijwilligers.

Voor iemand als vrijwilliger wordt ingezet, volgt men een uitgebreide voorbereidende training. Bij Humanitas gaat geen vrijwilliger ongeschoold op pad. Ook worden de vrijwilligers in het werk begeleid en ondersteund door een professionele coördinator en maakt men deel uit van een inspirerend team. Om de deskundigheid verder te ontwikkelen,  vinden er regelmatig bijeenkomsten plaats, waarin men ervaringen kan delen met teamgenoten en relevante, interessante thema’s worden besproken. Uiteraard worden ook gemaakte onkosten vergoed.

Om dit mooie werk te kunnen voortzetten, hebben wij nieuwe vrijwilligers nodig.
Iedereen die tijd en aandacht heeft, een positieve levenshouding en affiniteit met de doelgroep voelt, is meer dan welkom om zich bij ons team aan te sluiten.  Heeft u ervaring als opvoeder/ouder, dan is dan is dat een pré.. Maar belangrijker is, dat u goed kunt luisteren en zich kan inleven in de ander.

Home-Start vrijwilligers dragen bij, door het inzetten van hun eigen ervaring, kwaliteiten en vaardigheden, aan de ontwikkeling van ouders in hun ouderschap,. Hierdoor vermindert de ‘opvoed-stress’ en heeft de ouder weer meer ruimte voor zijn kinderen en het managen van zijn gezin. Het geeft enorm veel voldoening te zien dat ouders en kinderen weer kunnen genieten. U krijgt er veel waardering voor en het is fijn te weten dat u daar een rol in heeft kunnen spelen.

Bent u enthousiast geworden?
Neem dan contact op met Inge van der Vies – coördinator Home-start Hendrik-Ido-Ambacht/Zwijndrecht op telefoonnummer 06-12422748 of mail naar: i.vandervies@humanitas.nl

https://www.humanitas.nl/afdeling/drechtsteden/activiteiten/humanitas-home-start-dordrecht/

Top