Home / Media / Eerste AmbachtPassen overhandigd

Eerste AmbachtPassen overhandigd

Op zaterdag 19 maart hebben wethouder André Flach en Han Hendrikse, directeur van De Blije Borgh, de eerste AmbachtPassen overhandigd aan de inmiddels 15 aangesloten verenigingen en goede doelen. De verenigingen en goede doelen ontvingen een grote, symbolische, AmbachtPas en een tas met daarin 10 gratis aanmeldformulieren voor de AmbachtPas.

André Flach: “Met trots lanceren we vandaag de AmbachtPas! Maar liefst 15 verenigingen en ruim 40 ondernemers hebben zich aangemeld om mee te doen en dit aantal is nog steeds groeiende. Ik ben er zeker van dat dit een succes gaat worden in Hendrik-Ido-Ambacht. Met deze verenigingen hebben we al een vertegenwoordiging van zo’n 10.000 mensen. Dus het draagvlak in de samenleving is er al. En dat nog voor de start!”  

De officiële overhandiging van de passen vond plaats in Winkelcentrum De Schoof. De eerste deelname sticker werd op de ruit van modezaak Smit Mode geplakt. Door deze deelname sticker kunnen gebruikers van de pas makkelijk zien waar je kunt betalen met de AmbachtPas.

AmbachtPas
De AmbachtPas is een speciale betaalpas waarmee je kunt betalen bij meer dan 40 ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht. Als klant krijg je dan mooie kortingen op je aankopen. Van alles wat je koopt, geeft de ondernemer 2 procent aan een lokale vereniging of goed doel naar keuze van de consument. Bij het aanvragen van de AmbachtPas kan men aangeven naar welke vereniging of goed doel de voorkeur uitgaat. Hierdoor levert de betaalpas voor verenigingen en goede doelen extra geld op. De pas kost één euro per week, dus 52 euro per jaar. Met de eventuele opbrengsten wordt er geïnvesteerd in welzijnsactiviteiten die voor alle inwoners van de gemeente toegankelijk zijn. Han Hendrikse, directeur van De Blije Borgh: ”De AmbachtPas is gewoon een goed initiatief voor verenigingen, welzijnswerk, ondernemingen én consumenten”.

Aanvragen AmbachtPas
U kunt uw eigen AmbachtPas aanvragen via www.ambachtpas.nl. Daarop zijn ook alle aangesloten organisaties te zien.

Top