Home / werk / EHBO Hendrik-Ido-Ambacht

EHBO Hendrik-Ido-Ambacht

Wij als vereniging gaan er van uit, dat mensen, die een EHBO-diploma willen halen, dit in de eerste instantie doen, om te voorkomen, dat men o.a. bij een ongeval niet hulpeloos komt te staan of geen risico wil lopen om verkeerde handeling te plegen.
Dus primair gericht op het kennis opdoen, om in staat te zijn de helpende hand te kunnen bieden. Deze achtergrond blijft of liever gezegd moet er zijn, wil men een goed EHBO-er worden.
Om dit doel te kunnen bereiken organiseren wij als EHBO-vereniging een EHBO-opleiding. De opleiding voor het officieel erkende Diploma Eerste Hulp wordt afgesloten met een examen onder auspiciĆ«n van ‘ het Oranje Kruis ‘.

Hiernaast verzorgen wij de verschillende specifieke opleidingen, te weten:

  • Eerste Hulp bij Sportongevallen;
  • Eerste Hulp aan Kinderen;
  • Eerste Hulp bij Verkeersongevallen;
  • Jeugd EHBO A en B .

Om de kennis ‘up to date’ te houden verzorgt onze afdeling ook de bijscholingslessen van de hierboven genoemde opleidingen. Dit garandeert dat u op de hoogte blijft van de laatste wijzingen met betrekking tot het verrichten van Eerste Hulp en dat u zichzelf ook blijft trainen.

De EHBO vereniging Hendrik-Ido-Ambacht is ook Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting. Als reanimatiepartners van de Hartstichting verzorgen wij verschillende Reanimatie cursussen.

Bij evenementen wordt dikwijls een beroep gedaan op onze vereniging om EHBO-ers te leveren. Gelukkig zijn er altijd weer leden uit onze vereniging die hieraan hun medewerking willen verlenen.

Top