Home / Media / Expositie ToBe Schilderwerkplaats 12 mei t/m 25 juni

Expositie ToBe Schilderwerkplaats 12 mei t/m 25 juni

Dertien cursisten van ToBe Kunst & Design tonen schilderijen en tekeningen in de expositie ‘ToBe Schilderwerkplaats’ van 12 mei tot en met 25 juni in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek Dordrecht. De opening is op donderdag 12 mei om 19.00 uur in de Blauwe Kamer. Docent Helen Hietbrink doet het openingswoord en daarna ben je van harte welkom om onder het genot van een hapje en drankje de expositie bewonderen.

De dertien cursisten van Schilderwerkplaats onder leiding van Helen Hietbrink tonen nu hun eindresultaat in de expositie. De exposanten zijn: Annette Bezemer Barel, Aedske Bonnema, Detlev Bosboom, Bea Heeren, Conny Hoogendoorn Bernhart, Herma Hoogendoorn Tanghe, Rein Kusters, Monique Lastdrager, Gerrie Onderdijk, Carmen Rodriguez, Ben Roodnat, Monica van Putten Keijser en Jan Monster.

Tijdens deze tentoonstelling worden op de wanden tekeningen en schilderijen getoond met verschillende thema’s:
• Natuur en vegetatie: te zien in een serie zwart witte tekeningen en schilderingen
• Ruimte en ruimte suggesties: te zien in de serie planken en schuren
• Materie en mixed media: geschilderd met het paletmes en met toevoeging van verschillende materialen
• Portretten geschilderd met het paletmes
• Daarnaast zijn er een aantal ruimtelijke objecten gemaakt: houten koppen gemaakt van houten latjes die erna beschilderd zijn. Deze zijn deels te zien in de vitrine maar ook in de ruimte zelf.

Werkwijze Schilderwerkplaats
Het werk en de visie van toonaangevende kunstenaars en de kenmerken van belangrijke kunststromingen van de 20e en 21e eeuw zijn het vertrekpunt om op zoek te gaan naar een eigen stijl. Er is gewerkt aan verschillende thema’s aangedragen door docent én cursist. Vaak begint het met een introductie waarbij een kunstenaar centraal wordt gesteld en zijn/haar fascinaties, thema’s, technieken en beeldtaal uit worden uitgediept. Vervolgens werkt ieder zelfstandig aan opdrachten, dit varieert van groot tot klein en van 2 tot 3 dimensionaal. Daarnaast is er ook gewerkt aan eigen onderwerpen en thema’s. Iedereen werkt naar eigen voorkeur met acryl en/of olieverf, pen en inkt/grafietstift.

Openingstijden
De expositie loopt van donderdag 12 mei tot en met zaterdag 25 juni en is op maandag tot en met zaterdag te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Stadsbibliotheek Dordrecht aan de Groenmarkt in Dordrecht. Kijk voor meer informatie op www.tobe.nl en/of op www.debibliotheekaanzet.nl.

Top