Home / Media / Fietsend of lopend naar school tijdens de Schoolbrengweek

Fietsend of lopend naar school tijdens de Schoolbrengweek

Van 14 tot en met 18 september is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Tijdens deze week worden basisschoolleerlingen en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. Deelnemende scholen in Hendrik-Ido-Ambacht zijn De Klimboom, De Watervlinder en Villa Ambacht.

Uitdaging
Ouders en kinderen worden uitgedaagd om zoveel mogelijk lopend op fietsend naar school te gaan. Erg belangrijk, volgens verkeerswethouder Ralph Lafleur: “Minder auto’s rondom de school zorgt voor rust, overzicht en een veiligere schoolomgeving. Bovendien is vaker samen lopen of fietsen goed voor de verkeersvaardigheid, de leerprestaties én het milieu.”

Leuker, gezonder, goed voor de verkeersveiligheid en het milieu
De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij al een mooie bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Het lopen en fietsen biedt hen nog veel meer voordelen. Het is leuk, gezond en beter voor het milieu.

Mobiliteit in Ambacht
De gemeente zorgt graag samen met haar inwoners voor optimaal verkeer en vervoer. Een ander voorbeeld hiervan is de website
www.h-i-ambachtmobiliteit.nl, waarop inwoners hun kansen en knelpunten voor mobiliteit in Ambacht kunnen aangeven. De reacties van inwoners dragen bij aan een nieuw mobiliteitsplan van de gemeente voor de periode 2021-2030.

Over SCHOOL OP SEEF
Binnen de aanpak SCHOOL op SEEF werken de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en een groot aantal scholen samen aan goede verkeerseducatie op school en een veilige infrastructuur op de schoolroutes. Dit maakt onderdeel uit van het initiatief “Maak een punt van nul”. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland wil hiermee verkeersveilig gedrag tot norm maken in Zuid-Holland. Want ongelukken hebben meestal met onveilig gedrag te maken. En ieder slachtoffer is er één te veel.

Meer weten?
Kijk op www.schoolopseef.nl of op www.maakeenpuntvannul.nl

Top