Home / Evenement / Finale Rosa Spier Harpconcours in het Energiehuis

Finale Rosa Spier Harpconcours in het Energiehuis

Op 27 en 28 december ontvangt het Energiehuis 32 jonge harpisten tijdens het Rosa Spier Harpconcours. De Nederlandse Harp Vereniging organiseert dit tweejaarlijks evenement samen met ToBe cultuurcentrum in Dordrecht.

Op vrijdag 27 december zijn de voorrondes en spelen de jonge harpisten voor een jury. Alle optredens op deze dag zijn openbaar en gratis bij te wonen. Aan het einde van de dag worden de finalisten bekend gemaakt. Het volledige programma van 27 december is te vinden op  www.nederlandseharpvereniging.nl  
De finale van het Harpconcours is op vrijdag 28 december om 14.00 uur in zaal Ketel 2 van het Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht.

Rosa Spier leefde van 1891 tot 1967 en speelde in het Concertgebouw Orkest. Zij was de grondlegger van het Nederlandse harpspelen, wat gekenmerkt wordt door een krachtige toon

De Nederlandse Harp Vereniging kan met trots melden dat de nestor van het Nederlandse harpspel op dit moment, Edward Witsenburg, deel uit maakt van de jury tijdens dit Rosa Spier Harpconcours.
Vier harpleerlingen van ToBe cultuurcentrum (uit Ridderkerk en Dordrecht) dingen mee naar de prijzen in dit concours; de overige deelnemers komen uit alle delen van Nederland.

De kaarten voor de finale op 28 december kosten ? 5,00 en zijn te koop via www.energiehuis.nl en aan de kassa van het Energiehuis.

Top