Home / Media / Gemeente gaat 500 extra bomen planten

Gemeente gaat 500 extra bomen planten

De komende tijd plant de gemeente, volgens een afspraak in het coalitieakkoord, 500 extra bomen. De eerste 35 bomen zijn eerder al geplant op het Noordeinde. Op vrijdag 13 december plantte wethouder Ralph Lafleur (Openbare Ruimte en Duurzaamheid) de eerste van de volgende reeks bomen in het Sophiapark.

Groenbelang neemt toe
“Bomen brengen de natuur het dorp in, ze nemen in onze groene gemeente een bijzondere plaats in”, zei wethouder Lafleur. Bomen spelen een positieve rol in de verbetering van het klimaat. De crisis in 2008 zorgde voor flinke bezuinigingen op groen, maar door de toename van het aantal hittegolven en regenbuien groeit het belang van groen, en dus ook van bomen, meer en meer.

Bomen goed voor mens en milieu
Bomen produceren zuurstof, verbruiken CO2, zorgen voor verkoeling, nemen fijnstof op, houden de biodiversiteit in stand en infiltreren regenwater. Kortom, bomen zijn goed voor mens en dier, en ook voor milieu en economie.
Over de plek van de te plaatsen bomen wordt goed nagedacht. De boomwortels hebben bijvoorbeeld ruimte nodig, zodat ze niet het riool in groeien of stoeptegels ‘optillen’.

Volgens planning zijn voor het einde van de coalitieperiode (voorjaar 2022) alle 500 extra bomen geplant.

fotografie: Cees van Meerten.

Top