Home / Evenement / Griekse mythologie door Jeugdtheaterschool en Drechtsteden Jeugdorkest

Griekse mythologie door Jeugdtheaterschool en Drechtsteden Jeugdorkest

Jeugdtheaterschool Dordrecht en het Drechtsteden Jeugdorkest van ToBe spelen op vrijdag 15 en zaterdag 16 april de voorstelling Ondertussen in Troje. Op vrijdag 15 april om 20.00 uur vindt de première plaats in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. 

Getalenteerde jongeren van de jeugdtheaterschool en het orkest zetten hun tanden in de Griekse mythologie, geïnspireerd op de Troje Trilogie van Koos Terpstra. Terwijl Hector vecht in de Trojaanse oorlog, wachten zijn vrouw Andromache, zijn moeder en zus op hem. Andromache doet er alles aan om de oorlog te stoppen en haar man terug te krijgen. In haar strijd maakt ze vrienden en vijanden binnen de muren van Troje.

Bijzondere samenwerking

Het Drechtsteden Jeugdorkest, bestaande uit 27 jonge musici, maakt met  eigen arrangementen de voorstelling extra de moeite waard. Ondertussen in Troje biedt in deze samenwerking spelers en musici de kans om met een professioneel team te werken aan een voorstelling en zo hun talent verder te ontwikkelen.

Spelers en muzikanten

De spelers van Ondertussen in Troje zijn: Nikki Ekas, Anne Groenenberg, Nadyah Lock, Renske Nieuwkoop, Dechanvey Rach, Fleur Struijk, Andrea Vass, Fleur Verveer
De muzikanten van het Drechtsteden Jeugdorkest zijn: Marijn van Bekkum, Sofie Booy, Sterre Bras, Saskia Broeders, Iona Broere, Isabelle Buijs, Lisa van der Gevel Wenteler, Iris de Graaf, Jacolijn Groesbeek, Chris Heidstra, Iris Klaasse, Emma van Oort, Remco Peter, Eveline Plazier, Hannah Raab, Imke Rietdijk, Maartje Rosmulder, Sylven van Sasse van IJsselt, Maartje Spaans, Anita van der Steen, Anneke Tanis, Nelleke Tanis, Germaine Vogelezang, Maud de Vries, Luca Wesenick, Dagmar van Wijngaarden, Rebecca Wintels

Ondertussen in Troje is voor iedereen vanaf 12 jaar toegankelijk. De voorstelling speelt in theaterzaal Ketel 2 van het Energiehuis op vrijdag 15 april om 20.00 uur en op zaterdag 16 april om 16.00 en 20.00 uur. Kaarten € 8,- (t/m 20 jaar € 6,-) zijn verkrijgbaar via www.tobe.nl/agenda of aan de kassa van het Energiehuis (alleen pinnen).

Top