Home / Evenement / Hoe veilig is uw huis?

Hoe veilig is uw huis?

Roadshow veilig wonen komt naar Hendrik-Ido-Ambacht

Uw huis is een fijne veilige plek, maar sta er eens bij stil of uw woning echt veilig is. Hoe lastig maakt u het inbrekers? En weet u hoe u snel kunt vluchten als er brand uitbreekt in uw huis? Of hoe u een vlam in de pan dooft? Natuurlijk hopen we allemaal dat dit nooit gebeurt, maar het helpt zeker om goed voorbereid te zijn. Op de ‘Roadshow Veiliger Wonen’ op zaterdag 4 oktober ontdekt u wat u zelf kunt doen om uw huis veiliger te maken. Politie, brandweer, ambulancedienst en overige partners helpen u graag met gratis adviezen, workshops, presentaties en demonstraties. U bent van harte welkom in Hendrik-Ido-Ambacht bij Winkelcentrum Hoogambacht.

Wat is er te beleven?
Burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht opent de roadshow en burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht licht de buurt Veiligheidsscan van zijn gemeente toe. In ons grote paviljoen valt van alles te beleven op het gebied van Veiliger Wonen. Kijk naar demonstraties van de brandweer, volg één van de vele workshops of presentaties. Of ga in gesprek met een brandweerman, ambulancemedewerker of politieman en vraag hem of haar alles over veiliger wonen. Voor kinderen is er een speciaal ingerichte kidscorner, waar ze hun eigen ambulance kunnen knutselen en een kijkje kunnen nemen in een echte ambulance of brandweerauto! Ook de gemeenten en de woningbouwcorporaties zijn er met een informatiestand.

Hoe woonveilig is uw buurt?
In de week voordat de roadshow langskomt, wordt in opdracht van de politie, brandweer en ambulancedienst een buurtscan in een wijk in Zwijndrecht en in Hendrik-Ido-Ambacht uitgevoerd. Dit team van politie, brandweer en ambulancedienst beoordeelt of het in buurt veilig wonen is. Het team kijkt daarbij naar verschillende aspecten in de woonomgeving en op straat zoals open ramen en deuren, opklimmaterialen, kapotte speelwerktuigen en routes voor hulpdiensten. De uitkomst van deze scan wordt tijdens de roadshow gepresenteerd.

Samen
De Roadshow Veiliger Wonen is een uniek samenwerkingsverband van de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht, brandweer, ambulance, politie, woningcorporaties Trivire, Woonkracht10 en Rhiant en Burgernet.

Workshops en demonstraties

Politie Wijkteam 12:30
Buurt Veiligheidsscan (HIA) 13:00
Reanimatie 13:30
Buurt Veiligheidsscan (Zwijndrecht) 14:00
Hoe Brandveilig is uw woning? 14:30
Burgernet 15:00
Brandwonden 15:30
Buurt Veiligheidsscan (HIA) 16:00
Politie Wijkteam 16:30
Buurt Veiligheidsscan (Zwijndrecht) 17:00
Reanimatie 17:30
Hoe brandveilig is uw woning? 18:00

Buiten demonstraties
Op het buitenterrein zijn demonstraties van de Brandweer, kunt u een kijkje nemen in de auto’s van de diverse diensten en kunt zich informeren over Veiliger Wonen.

Top