Home / Evenement / Ingebruikname waterbushalte

Ingebruikname waterbushalte

Feestelijke ingebruikname op zaterdag 17 mei om 11:00

Op zaterdag 17 mei a.s. om 11.00 uur wordt de nieuwe Waterbushalte aan het Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht feestelijk in gebruik genomen. Inwoners zijn welkom om de ingebruikname mee te komen vieren.

De Waterbus en de gemeente nodigenu van harte uit bij de ingebruikname van de Waterbushalte op zaterdag 17 mei om 11.00 uur, in aanwezigheid van wethouder André Flach en kinderen die als speciale gasten gebruik zullen maken van de halte.

Inwoners, groot en klein, zijn tussen 11.00 uur en 14.00 uur welkom om de ingebruikname van de Waterbushalte aan het Noordeinde mee te komen vieren, met gratis ijs en ballonnen. Met de tijdelijke kortingsactie, speciaal voor inwoners, kan er extra voordelig een dagkaart voor de Waterbus worden besteld via www.waterbus.nl/hia.
 
De halte aan het Noordeinde is vanaf 4 mei al in gebruik. Meer informatie en de exacte locatie staan op www.waterbus.nl. Daarmeevervalt de voormalige halte aan de Veerweg. De halte aan de Veerweg is vanwege verplaatsingswerkzaamheden buiten gebruik op 2 en 3 mei. Belangstellenden kunnen donderdagmiddag 1 mei vanaf ca. 14.00 uur het plaatsen van het eerste nieuwe brugdeel bekijken en vrijdagmiddag 2 mei vanaf ca. 13:00 uur het omvaren en aanbrengen van de buispalen.

De verplaatsing van de halte van de Veerweg naar het Noordeinde maakt deel uit van een plan voor een Waterbusplein dat het centrum van Ambacht veel beter bereikbaar maakt. De omgeving van de nieuwe haltelocatie wordt de komende jaren steeds verder ontwikkeld tot een levendig gebied waarbij omliggende en nieuwe bedrijven goed bereikbaar zullen zijn met het openbaar vervoer over water. Met de verplaatsing verwachten de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Waterbus dat het aantal reizigers op de halte zal toenemen. De halte is beter bereikbaar voor fietsers en er zijn gratis parkeerplaatsen direct naast de halte.
 

Top