Home / Evenement / Kledingruilbeurs op 11 oktober 2014

Kledingruilbeurs op 11 oktober 2014

Een kast vol, maar niets om aan te trekken?
Ruil ‘t voor iets wat je wel leuk vindt.
Kom naar de kledingruilbeurs op zaterdag 11 oktober 2014!

Op 11 oktober 2014 organiseert de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een kledingruilbeurs voor meiden en dames. Met dit eenmalige initiatief vraagt de gemeente aandacht voor duurzaamheid en afvalpreventie.

Floor van de Velde, wethouder duurzaamheid: “De kledingruilbeurs past bij de idee van ‘sharing ecomomy’. Daarin draait het om duurzaam omgaan met producten. Zo zorgen we dat spullen niet ongebruikt blijven, en delen we de kosten voor het gebruik en het produceren van onze spullen. Door kleding die nog mooi is, maar waar je zelf op bent uitgekeken, te ruilen met iemand anders in plaats van weg te gooien, zorg je dat een kledingstuk veel langer wordt gebruikt. Dat is duurzaam”.

Meedoen is gratis
Meedoen aan de kledingruilbeurs op 11 oktober is gratis. Wie mee wil doen, levert de woensdag of vrijdag (8 resp. 10 oktober) ervoor maximaal 10 items in. Dit kunnen kledingstukken zijn, en ook schoenen, tassen, sieraden of andere accessoires. Natuurlijk lever je alleen leuke items in die schoon en heel zijn. Voor de ingeleverde items krijg je punten die je kunt besteden aan een leuke outfit op de kledingruilbeurs.

image

Top