Home / Evenement / Ludieke start campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’

Ludieke start campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’

op maandagavond 1 september in Hendrik-Ido-Ambacht

Na de zomervakantie, als de scholen weer beginnen, vallen er 15% meer verkeersslachtoffers onder jonge kinderen dan door het jaar heen. Weggebruikers moeten na een rustige zomerperiode in het verkeer weer flink aan elkaar wennen. Om alle verkeersdeelnemers bewust te maken van deze risico’s organiseert de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden ook dit jaar de verkeersveiligheidcampagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Evenemententerrein Hoge Kade
De campagne start maandag 1 september – op de eerste schooldag na de zomervakantie – met een ludieke en educatieve actie op het Evemententerrein aan de Hoge Kade in Hendrik-Ido-Ambacht. De actie wordt georganiseerd door de RPV Drechtsteden in samenwerking met gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, politie, brandweer, ambulancedienst, EHBO, regionale afdeling Veilig Verkeer Nederland en anderen.
Vanaf 18.45 uur zijn de kinderen en hun ouders/verzorgers welkom op het Evenemententerrein aan de Hoge Kade in Hendrik-Ido-Ambacht. Om 19.00 uur doet wethouder F. van de Velde, wethouder openbare ruimte van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, de opening. Ook de heer H. van der Linden, ambassadeur verkeersveiligheid regio Drechtsteden, is aanwezig. Het programma duurt tot ongeveer 20.00 uur. Theatermaker Johan Cahuzak is presentator.

De organisatie verwacht op basis van afgelopen jaren in vergelijkbare regionale gemeenten meer dan 800 kinderen en ouders. De kinderen uit Hendrik-Ido-Ambacht worden op 1 september op school uitgenodigd voor de actie.

Top