Home / Media / Koninklijke Onderscheiding voor Jan Klein

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Klein

Maandag 25 januari speldde burgemeester Jan Heijkoop een koninklijke onderscheiding op bij de heer Jan Klein. Dit gebeurde bij zijn afscheid als competitieleider bij tennisvereniging ‘Hiaten’
tijdens de algemene Ledenvergadering. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tennisvereniging HIATEN
Sinds begin jaren ’90 zet de heer Klein zich in als vrijwilliger voor de tennisvereniging. De afgelopen 20 jaar was hij competitieleider. Dat hield in: het organiseren van competities, het samenstellen van teams, het inschrijven van teams bij de bond en alle administratieve taken. Hij ontving de tegenstanders namens de vereniging en was dus ieder weekend aanwezig. Bij de afsluiting van de competitie verzorgde hij de huldigingen maar had ook aandacht voor de andere teams die geen kampioen waren geworden. Hij was medeorganisator en toernooileider van het Open toernooi en clubkampioenschappen.
De heer Klein heeft zich als lid van de technische commissie ingezet voor het selectiebeleid voor de betere jeugd. Hij ondersteunt jeugdevenementen en verzorgt het programma van de jaarlijkse schoolsportdag. In het winterseizoen is er een klaverjascompetitie, deze is destijds door de heer Klein in het leven geroepen om ook ‘s winters de contacten op de club warm te houden.

Rolstoelbus Blije Borgh
Daarnaast is de heer Klein ook al sinds 2007 actief als vrijwilliger bij het UVV. Hij is wekelijks chauffeur van de rolstoelbus van de dagverzorgingslocatie Sophiastatete en verzorgingshuis de Blije Borgh. Hij gaat regelmatig mee als chauffeur en begeleider bij uitjes.

Jeugdkamp
Als vrijwilliger heeft de heer Klein jarenlang de jeugdvakantiekampen georganiseerd voor de kinderen van medewerkers van de PTT (PostNL). Hij ging ook mee op kamp als hoofdleider waarbij hij verantwoordelijk was voor een grote groep kinderen en begeleiders.

Babs
De heer Klein is sinds 2009 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Zijn toespraak voor het bruidspaar is altijd op maat gemaakt, zeer persoonlijk en met de nodige humor. De heer Klein maakt echt een feest van de bruiloft zodat de plechtigheid het bruidspaar altijd zal bijblijven.
De heer Klein wordt vanwege zijn betrokkenheid een voorbeeld voor anderen in de samenleving genoemd. Hij is oprecht geïnteresseerd in mensen en voert zijn werkzaamheden, wat deze dan ook zijn, met zorgvuldigheid en de nodige humor uit.

Top