Home / Evenement / Seminar 5X Cultuureducatie in Praktijk

Seminar 5X Cultuureducatie in Praktijk

Het programma voor het seminar 5x Cultuureducatie in Praktijk is bekend!
Kom op 14 april luisteren naar verhalen uit de praktijk en ervaar wat de (gratis) regeling 5x Cultuureducatie met Kwaliteit en het vernieuwde Kunstmenu voor jouw school/organisatie kan betekenen!

In Dordrecht, de Drechtsteden, Barendrecht en Ridderkerk werken op dit moment tien basisscholen aan hun doorgaande leerlijn cultuureducatie. Tijdens dit seminar kun je luisteren naar verhalen uit de praktijk. Om 16:00 uur wordt het seminar feestelijk geopend door wethouders Jasper Mos, wethouder van cultuur en Bert van de Burgt, wethouder van onderwijs van de gemeente Dordrecht.
Aansluitend vertellen een interne cultuurcoördinator, een directeur en de projectleider van 5x Cultuureducatie met Kwaliteit over hun praktijkervaringen met het ontwikkelen van een leerlijn cultuureducatie en over hun visie op het verankeren van cultuureducatie in het primair onderwijs.  

Om 17:00 uur kun je je kennis en kunde vergroten in een van de vijf workshops:
Het nieuwe kunstmenu en zijn keuzeroutes; door Lilianne Eijkelenkamp, ToBe Onderwijs
Het ontwikkelen van een leerlijn cultuureducatie; door Jolinda van Dijk, ToBe Onderwijs
Op stap met de app. Digitale bronnen voor het behandelen van kunst en erfgoed in de klas en in het museum; door Caris Bakker en Liesbeth van Noordwijk, Dordrechts museum
Filmen met je smartphone en tablet; door Elsbeth van Noppen
Digitools. Maak kennis met de leukste digitools om in te zetten in de klas; door Kim Kokkelink, Bibliotheek AanZet.
Ontvangst is vanaf 15:30 uur in Ketel 1 in het Energiehuis te Dordrecht.  We sluiten om 17:45 uur af met een borrel.

Meer details over de inhoud van het programma en de workshops vind je op de website van ToBe Cultuurcentrum www.tobe.nl.
De deelname is gratis!

Meld je aan door een mail te sturen naar josje.leen@tobe.nl. Vermeld je naam, het aantal personen en de naam van de school/organisatie waarvoor je werkt.

Top