Home / Evenement / Groenzorg Ambacht doneert 1000 euro aan hospice De Cirkel

Groenzorg Ambacht doneert 1000 euro aan hospice De Cirkel

Groenzorg Ambacht heeft 1.000 euro aan hospice De Cirkel geschonken. Bestuurslid Armand Tournois van hospice De Cirkel ontving uit handen van Dionysios Sofranos, een van de initiatiefnemers van Groenzorg Ambacht, symbolisch een cheque met dit bedrag. Deze overhandiging was tegelijkertijd de officiële presentatie van de nieuwe organisatie aan het publiek.
Groenzorg Ambacht is een initiatief van hoveniersbedrijven Aardoom Hoveniers, Graphorn Groenprojekten en Visser Groen B.V. en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Het voorziet er in mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, sociaal zwakkeren en/of langdurig werklozen weer aan het arbeidsproces deel te laten nemen door hen de verantwoordelijkheid te geven voor het groenonderhoud in de gemeente. De selectie van kandidaten wordt gedaan samen met Baanbrekend Drechtsteden, een samenwerkingsverband tussen de Sociale Dienst Drechtsteden en de Randstad Groep Nederland. In maart is gestart met teams waarin mensen van zowel Groenzorg Ambacht zelf als van Baanbrekend Drechtsteden participeren. Er zijn veel complimenten vanuit de verschillende wijken.
Zorgen voor
Speciale gast tijdens de uitreiking was wethouder Floor van der Velde van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht die tijdens zijn toespraak inzoomde op het succes van Groenzorg Ambacht. Dionysios Sofranos trok de parallel tussen het werken als vrijwilliger in een hospice en het werk dat de medewerkers van Groenzorg Ambacht doen in de natuur. ?Zorgen voor de mens en voor de natuur.?
Armand Tournois sprak namens het bestuur, de coördinatoren en de vrijwilligers van hospice De Cirkel zijn dank uit voor de mooie donatie. ?Het is elke keer opnieuw fijn om te merken dat er zoveel draagvlak in de regio is voor ons hospice. Wij voorzien duidelijk in een behoefte en dat willen we natuurlijk blijven doen. Daarvoor zijn we wel afhankelijk van onder andere vrijwilligers en giften. Aan dat laatste hebben jullie een mooie bijdrage geleverd. De groene en sociale achtergrond van jullie gift zullen we zeker in ons achterhoofd houden bij de bestemming van dit geld.?

Top