Home / Evenement / Succesvolle bijdrage Ambacht4Life aan Alpe d’HuZes

Succesvolle bijdrage Ambacht4Life aan Alpe d’HuZes

Op 2 juni heeft het team Ambacht4Life deelgenomen aan de Alpe d’HuZes en hiermee maar liefst € 37.594,75 opgehaald voor het KWF.

De Alpe d’HuZes is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij lopers of fietsers onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal 6 keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

In de afgelopen maanden heeft het team keihard gewerkt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Zo werd er o.a. rond Sinterklaas en Kerst een banket- en wijnactie gehouden, werd er eerder dit jaar een Fout Après-Ski Feest georganiseerd, werd er deelgenomen aan rommelmarkten en konden er gedenkkaarsen worden besteld die door het team op de berg werden geplaatst.

Op 2 juni was het dan zover. Om half 5 ‘s ochtends werd het startsein gegeven voor alweer de 11e editie. In het donker startten zo’n 4.000 deelnemers voor de tocht naar de top door de 21 bochten van de Alpe d’Huez die verlicht waren met gedenkkaarsen.

Op de berg heerste een groot gevoel van saamhorigheid. Iedereen liep of fietste met zijn/haar eigen rugzakje naar boven, moedigde elkaar aan om vooral door te zetten en stortte in bij het voelen of zien van zoveel emotie. De berg was overspoeld met tranen van verdriet, maar ook van vreugde en trots. Sport, vriendschap en emotie maken het leven mooi, zeker als je daarmee ook nog eens een bijdrage kunt leveren aan uitzicht op een langer en/of beter leven van anderen!

Met behulp van diverse sponsors en donateurs heeft het team Ambacht4Life € 37.594,75 bijeen gebracht voor het KWF. Een fantastisch resultaat voor dit enthousiaste team dat alweer boordevol nieuwe plannen zit voor volgend jaar. Voor een impressie van deze indrukwekkende dag ‘like’ dan snel de Facebook-pagina van Ambacht4Life.

Top