Home / Evenement / Zomerparkdag 2014

Zomerparkdag 2014

Hart voor vrijwilligers!

Hart voor de vrijwilliger

Hart voor de zaak. Hard werken. Handuien uit de mouwen, maar altijd vanuit ‘t hart. Zo kunnen w e de inzet van vele vrijwilligers in Ambacht wel omschrijven. En daarom verdienen zij een feestje waarop we hen in het zonnetje zetten. Dit jaar is het de twaalfde editie van de Zomerparkdag, het zomerse evenement dat we speciaal voor onze vrijwilligers organiseren. Hendrik-Ido-Ambacht kent een lange traditie van vrijwilligerswerk. 
Het is geweldig dat al deze manen, vrouwen, jongens en meisjes zich in hun vrije tijd belangeloos inzetten voor een vereniging, school of club.
De Zomerparkdag is altijd een feestje. Toch wil ik in dit voorwoord een serieus onderwerp aansnijden. Naast vrijwilligerswerk in georganiseerd verband zijn er ook heel veel Ambachters die iemand in hun omgeving op vrijwillige basis individueel ondersteunen.
Een boodschap doen voor een zieke buur, op elkaars kinderen passen, wekelijks op de koffie bij iemand die veel alleen thuis zit, zorg voor je ouder wordende ouders … zoals u weet wordt dit type vrijwilligerswerk of mantelzorg de komende jaren steeds belangrijker door alle bezuinigingen vanuit de rijksoverheid.
In Ambacht laten veel mensen al zien dat hun hart op de juiste plaats zit. Ik durf er daarom op te vertrouwen dat de Ambachters oog houden voor elkaar en een ander zo nodig een helpende hand reiken. Dat hoop ik van harte!
Nu weer wat luchtiger. Ik hoop u te zien op de Zomerparkdag. Laten we genieten van al het moois dat onze verenigingen en instellingen te bieden hebben en van de vele activiteiten die worden georganiseerd. 

Michiel van der Vlies – Wethouder

Top