Home / Evenement / Zonnepanelen op dak gemeentehuis

Zonnepanelen op dak gemeentehuis

Maandagavond 28 september 2015 is er om 19.45 uur een informatieavond in het gemeentehuis over het project ‘Zon op Hendrik-Ido-Ambacht’. ‘Zon op Hendrik-Ido-Ambacht’ is de naam van een coöperatie in oprichting die een installatie van ongeveer 300 zonnepanelen gaat plaatsen op het dak van het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht.

Hoe werkt het
De zonnepanelen zijn bedoeld voor omwonenden, zowel particulieren als bedrijven, in de ruime omgeving van het gemeentehuis (het ‘postcoderoos-gebied’) die zonne-energie willen opwekken maar geen eigen of geschikt dak hebben. Samen met buurtgenoten kunnen zij investeren in zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis en richten hiervoor de coöperatie ‘Zon op Hendrik-Ido-Ambacht’ op. De gemeente, eigenaar van dit gebouw, stelt het dak hiervoor gratis ter beschikking voor minimaal 25 jaar. Deelname is al mogelijk vanaf één paneel en voor een bedrag van ongeveer €400,- per paneel. Het rendement van de zonnepanelen komt ten goede aan de deelnemers van de coöperatie.

Duurzame energie
Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wil een duurzame gemeente zijn door zuinig om te gaan met energie en waar mogelijk duurzame energie op te wekken en te gebruiken. Wethouder Duurzaamheid en Milieu, Floor van de Velde: ‘We willen graag dat zoveel mogelijk inwoners gebruik maken van duurzame energie. Het mooie aan het project ‘Zon op Hendrik-Ido-Ambacht’ is dat we ook de inwoners en bedrijven die geen geschikt of eigen dak hebben de kans geven om zonne-energie op te wekken’. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Drechtse Stromen.

Drechtse Stromen
Drechtse Stromen is een stichting zonder winstoogmerk die het gebruik van duurzame energie stimuleert onder particulieren en bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.drechtsestromen.net/zon. Op deze website kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst over het project ‘Zon op Hendrik-Ido-Ambacht’ op maandagavond 28 september. Ook kan men zich geheel vrijblijvend inschrijven voor één of meerdere panelen om zeker te zijn van deelname.

Top