Home / Media / 20 mei: Dag van de Fiets in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

20 mei: Dag van de Fiets in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Fietsen is gezond, fietsen is leuk en fietsen is goed voor het milieu! Ontdekken wat er allemaal met fietsen kan? Dat kan op de Dag van de Fiets op 20 mei in het Sophiapark in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Er zijn tal van activiteiten voor de recreatieve en de sportieve fietsers.

Fietsplaza
Een deel van het Sophiapark wordt op 20 mei omgetoverd tot het Fietsplaza. Het is het startpunt van de 3 lokale tourtochten die Tourclub Ambacht organiseert. Fietsen van Ambacht zorgt voor een dikke banden race, stepbaan en parcours voor e-bikes. Puzzel jezelf langs de winkeliers van winkelcentrum Hoog Ambacht en verdien een leuke goodiebag! Laat je fiets checken, bezoek de expositie over de geschiedenis van de fiets of transformeer oude fietsbanden tot een waar kunstwerk in de knutselhoek. En gedurende deze dag struin je natuurlijk ook gewoon over de weekmarkt.

Toertochten
Tijdens de Dag van de Fiets rijden verschillende toertochten door Hendrik-Ido-Ambacht en omliggende gemeenten. Tourclub Ambacht organiseert tochten van 125, 75 en 30-35 km die starten en eindigen in Hendrik-Ido-Ambacht. Opgeven voor deze toertochten kan via secretaris@tourclubambacht.nl. Daarnaast organiseert New Energy Tour toertochten van 160, 125 of 75 km die starten en eindigen in Alblasserdam. Meer informatie over deze toertochten op https://www.newenergytour.nl/.

Fietsfotowedstrijd
Fiets je graag en maak je graag foto’s? Dan is de FietsFotoWedstrijd echt iets voor jou!
Maak je in de aanloop naar de Dag van de Fiets een mooie foto van jezelf en je fiets tijdens een mooie fietstocht in (de omgeving van) Hendrik-Ido-Ambacht en post je jouw foto op Instagram met #Dagvdfietshia. Dan maak je kans op een mooie prijs! De top 3 foto’s met de meeste Instagram-likes worden tijdens de Dag van de Fiets op 20 mei om 16.00 uur bekend gemaakt.

Fietsenstallingloterij
Natuurlijk kom je op de fiets naar de Dag van de Fiets. Zet je jouw fiets in de speciale fietsenstalling? Dan maak je direct kans op een prijs! Bij het stallen van je fiets krijg je namelijk gelijk een gratis lot voor een loterij. Het lot lever je zelf tussen 10.00 en 15.00 uur in bij de kraam van Rij2op5 en je ontdekt meteen of je een leuk prijsje hebt gewonnen. Je krijgt meteen nuttige informatie en tips over fietsgebruik en de positieve effecten daarvan. Er is een maximaal aantal loten beschikbaar dus op=op. Kijk alvast even op http://www.rij2op5.nl/ voor meer informatie.

Scootmobielen
De Scootmobiel is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Scootmobiel Rijnmond  opent  op de Dag van de Fiets op 20 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur haar deuren aan de Noordeinde 118. Speciaal voor mensen die een kijkje willen nemen in de wereld van de Scootmobielen. Je kunt onder begeleiding een parcours afleggen en je krijgt nuttige tips. Of profiteer van diverse Lente aanbiedingen. Voor verdere informatie kijk op www.scootmobielrijnmond.nl.

Activiteiten
Er zijn tal van activiteiten voor de recreatieve en de sportieve fietsers.

  • Op het fietsplaza in het Sophiapark zijn allerlei bijzondere activiteiten en kramen om te ervaren hoe leuk, gezond en goed fietsen is.
  • Tourclub Ambacht organiseert Toertochten van 30-35, 75 en 125 KM in en om Hendrik-Ido-Ambacht (inschrijven via secretaris@tourclubambacht.nl)
  • In aanloop naar de Dag van de Fiets is er op Instagram onder #Dagvdfietshia een FietsFotoWedstrijd. De 3 foto’s met de meeste likes op 20 mei winnen een leuke prijs.
  • Stal tijdens de Dag van de Fiets je fiets in de speciale fietsenstalling en doe automatisch mee met de fietsenstallingloterij.
  • Scootmobiel Rijnmond opent haar deuren.
Top